Πάμε συναυλία; Θέατρο; Φεστιβάλ; - Η πολιτιστική ατζέντα

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 29.7.2022
Πάμε συναυλία; Θέατρο; Φεστιβάλ; - Η πολιτιστική ατζέντα
Για να μη δυσκολευτείτε να βρείτε τη συναυλία, το φεστιβάλ, ή την παράσταση που δεν θα θέλατε να χάσετε, παραθέτουμε την πολιτιστική ατζέντα για το επόμενο διάστημα.

ΓΡΑΦΟΥΝ:

ΕΛΕΝΗ ΝΕΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Πλούσιο το πολιτιστικό πρόγραμμα της Κύπρου με μουσικές συναυλίες, φεστιβάλ, θεατρικές, χορευτικές παραστάσεις, stand-up comedy, μιούζικαλ και μουσικά εργαστήρια. Όλες οι πόλεις του νησιού προγραμματίζουν τουλάχιστον ένα… event για το κοινό!

Μουσικές συναυλίες

Γιάννης Κότσιρας & Γιώργος Νταλάρας, «Ωραία Παρέα»

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Γιώργος Νταλάρας, έρχονται στην Κύπρο για τρεις συναυλίες. Οι δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες, υπόσχονται να κρατήσουν «Ωραία Παρέα» στο κοινό, στις 28/07/2022 στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, στις 30/07/22, στην Πολιτιστική Σκηνή Ιεράς Μητρόπολης Ταμασσού και Ορεινής και στις 31/7/2022, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού – Μάριος Τόκας.

Νατάσσα Μποφίλιου

«Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει», «Εν λευκώ» και «Το μέτρημα», είναι μερικά από τα κομμάτια που όταν ακούς το όνομα της, σου έρχονται απευθείας στο μυαλό. Η Νατάσσα Μποφίλιου, θα είναι στην Κύπρο για δύο συναυλίες, σε Πάφο και Λάρνακα:

  • 06/08/22- Ιακώβειο Γυμναστήριο, Πάφος

4282461851161181 image

Αλκίνοος Ιωαννίδης, «Εκτός τόπου και χρόνου»

«Εκτός τόπου και χρόνου» θα μας ταξιδέψει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, όπως πάντα μαζί με την κιθάρα του. Ο τραγουδιστής θα δώσει δύο συναυλίες, σε Λευκωσία και Λεμεσό στις

  • 26/08/22 – Αμφιθέατρο Λακατάμιας,
  • 27/08/22 – Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Άννα Βίσση

Η «απόλυτη ελληνίδα σταρ», όπως χαρακτηρίστηκε λόγω των διακρίσεων της, σε συνδυασμό με την διαχρονικότητα της καριέρας της και την παγιωμένη στην κορυφή δημοτικότητά της, επιστρέφει στη γενέτειρα της για δύο συναυλίες:

  • 30/08/22 – Σχολή Τυφλών, Λευκωσία
  • 31/08/22 – Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας

Κωστής Μαραβέγιας

Το καλοκαίρι… φεύγει με τη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στην Πάφο. Ο τραγουδιστής με το ξεχωριστό του στυλ και μουσική, έρχεται για μία υπέροχη βραδιά, στο Ιακώβειο Γυμναστήριο, στις 31/08/22.

Διονύσης Σαββόπουλος

Ο Έλληνας συνθέτης, στιχουργός και τραγουδοποιός, ο πρωτεργάτης της σχολής των Ελλήνων τραγουδοποιών, οι οποίοι γράφουν μουσική, στίχους και τραγουδούν οι ίδιοι τα τραγούδια τους, έρχεται στο νησί για δύο συναυλίες:

  • 31/08/22 – Σχολή Τυφλών, Λευκωσία
  • 01/09/22 – Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού

4282462049243755 image

Σωκράτης Μάλαμας

O Σωκράτης Μάλαμας στην καλοκαιρινή του περιοδεία έρχεται στο Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών, μαζί με την κιθάρα και τα τραγούδια που σηματοδοτούν την πορεία του μέχρι σήμερα!

02/09/2022 - 04/09/2022

Νίκος Πορτοκάλογλου

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, στήνει φέτος το καλοκαίρι, μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του, αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών με τον ιδιαίτερο τρόπο που το κάνει στην τηλεοπτική του εκπομπή, το «Μουσικό Κουτί».

Στις 7/09/22, στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού

Premiere 1 SEASON OPENING CONCERT

Στη συναυλία έναρξης της νέας σεζόν, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου συνεργάζεται με τον Ουκρανό πιανίστα Igor Tchetuev, ο οποίος απολαμβάνει μια δυναμική καριέρα, παίζοντας με τις πιο γνωστές συμφωνικές ορχήστρες και μαέστρους παγκοσμίως. Σύμφωνα με τους μουσικοκριτικούς, ο Igor Tchetuev διαθέτει «μια πολύ ισχυρή ερμηνευτική προσωπικότητα» και το έργο του «αναδύει τη ζωτική δύναμη κάθε κομματιού». Υπό τη διεύθυνση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή και μαέστρου της ΣΟΚ, Günter Neuhold, ο διάσημος πιανίστας θα ερμηνεύσει την κυπριακή πρεμιέρα του κοντσέρτου για πιάνο του Προκόφιεφ αρ. 3, που διακρίνεται από την ευκρίνεια, την πληθωρικότητα και τη ρυθμική ορμή, τόσο χαρακτηριστική του μουσικού στυλ του συνθέτη. Η Συμφωνία του Μπετόβεν αρ. Το 7 είναι διάσημο για το συναρπαστικό χορευτικό του πνεύμα και έχει επαινεθεί ως η «αποθέωση του χορού» από τον Richard Wagner.

15/09/22 – Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού

URIAH HEEP

Οι θρύλοι του κλασικού σκληρού ροκ, URIAH HEEP έρχονται στην Κύπρο για να γιορτάσουν την 50ή επέτειο της μουσικής τους καριέρας με ένα τρίωρο σόου για πρώτη φορά στην ιστορία του συγκροτήματος! Οι δημιουργοί εμβληματικών τραγουδιών όπως το «Easy Living» και το «July Morning» θα ερμηνεύσουν τις αγαπημένες σας επιτυχίες με συναυλίες μεγάλης κλίμακας στη Λεμεσό στις 20 Σεπτεμβρίου 2022 και στη Λευκωσία στις 22 Σεπτεμβρίου 2022!

Δήμητρα Γαλάνη, «Έρωτα Εσύ»

Η συνεργασία με σπουδαίους συνθέτες όπως ο Δήμος Μούτσης, Σταύρος Ξαρχάκος, Μάνος Χατζιδάκις, Ελένη Καραΐνδρου, Γιάννης Σπανός, Βασίλης Τσιτσάνης, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Λοΐζος, Χριστόδουλος Χάλαρης, Γιώργος Χατζηνάσιος, Θάνος Μικρούτσικος, είναι ένας από τους λόγους που η Δήμητρα Γαλάνη μαγεύει εδώ και δεκαετίες το κοινό με τα τραγούδια της. Η καλλιτέχνις θα βρίσκεται στην Κύπρο για δύο συναυλίες:

  • 23/09/22 – Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός
  • 24/09/22 – Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία

Μαρινέλλα – Νατάσα «Πάλι Μαζί»

Η Μαρινέλλα, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού, με εξαιρετική εκφραστική δυνατότητα, τραγουδάει και «Πάλι Μαζί», με τη Νατάσα Θεοδωρίδου. Οι τραγουδίστριες θα βρεθούν επί σκηνής στις

  • 27/09/22, στη Σχολή Τυφλών, Λευκωσία
  • 28/09/22, στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας
  • 30/09/22, Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού

Μουσικά Φεστιβάλ

Windcraft Music Fest 8

Από ethnic και jazz μέχρι techno και ηλεκτρονική μουσική. Το Windcraft Music Fest είναι αφιερωμένο στα πνευστά και επιστρέφει στα Κατύδατα με την υπόσχεση να σας κάνει να χορέψετε!

Το Windcraft Music Fest ετοιμάζει μία ευχάριστη επιστροφή, με μια διεθνή σύνθεση συγκροτημάτων που εμποτίζουν τις μουσικές παραδόσεις του κόσμου, με τζαζ και ηλεκτρονικούς χορευτικούς ρυθμούς. Η 8η διοργάνωση του Windcraft Music Fest θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Κατύδατα (περιοχή Λευκωσίας) στις 5, 6 και 7 Αυγούστου 2022, στήνοντας μια φιέστα για ανθρώπους όλων των ηλικιών όπου τα πνευστά έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Δίπλα στις συναυλίες, το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ένα διαδραστικό παράλληλο πρόγραμμα με τρίμερα σεμινάρια για πνευστά και φωνή, εργαστήρια για ηλικιωμένους, ενήλικες και παιδιά, μια οικογενειακή θεατρική παράσταση, παιχνίδια εξερεύνησης, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και άλλα.

Septemberfest – Nicosia Beer Fun Festival

Η DISPLAY ART PLC διοργανώνει για 12η συνεχή χρονιά, το αυθεντικό και καταξιωμένο πλέον Φεστιβάλ Μπύρας - Septemberfest Nicosia Beer Fun Festival.

Μιούζικαλ

Έρχεται στην Λάρνακα το μιούζικαλ «Touch the Sun… Be the Sun”!

Μια θεατρική μεταφορά και διασκευή της ταινίας-musical «The greatest showman» από το Θεατρικό Εργαστήρι «Χρυστάλλα Καλλένου».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Αυγούστου 2022, στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας, υπό την Αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα.

Θεατρικές παραστάσεις

INTERNATIONAL FESTIVAL OF ANCIENT GREEK DRAMA 2022, 06/07/2022 - 06/08/2022

Πέντε παραγωγές υψηλής ποιότητας με σύγχρονη αισθητική και καλλιτεχνική προσέγγιση του αρχαίου ελληνικού δράματος από αξιόλογους θεατρικούς φορείς, συμμετέχουν στη φετινή 25η επετειακή διοργάνωση του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος» και παρουσιάζουν τις παραστάσεις τους στο Αρχαίο Ωδείο στην Πάφο, Μακάριος Γ' Αμφιθέατρο στη Λευκωσία και Αρχαίο Θέατρο Κουρίου στη Λεμεσό.

MEDEA by Bost

Το θέατρο Αντίλογος παρουσιάζει ένα έργο ορόσημο της νεοελληνικής δραματουργίας μέσα από τη χαρακτηριστική σκηνοθετική οπτική του Κώστα Σιλβέστρου. Γραμμένο το 1993, η Μήδεια από τον Μποστ ή τον Μέντη Μποσταντζόγλου, με το αριστοτεχνικά σαρδόνιο, χαρακτηριστικό ύφος του συγγραφέα της, είναι μια περιφρονητική παρωδία για τη σύγχρονη πραγματικότητα στην Ελλάδα. Η τραγική ηρωίδα δεν σκοτώνει τα παιδιά της από ερωτική ζήλια αλλά από την απογοήτευσή της για τις κακές σχολικές τους επιδόσεις και τον αμαρτωλό τρόπο ζωής τους. Ο παραγωγικός θεατρικός συγγραφέας χρησιμοποιεί το αρχαίο δράμα με παιχνιδιάρικο και κωμικό τρόπο για να «κριτικάρει τους κριτικούς, τους κριτές του παζλ και να απελευθερώσει το κοινό».

4282462352006928 image

27/07/22 – 02/08/22

Οι γαμπροί της ευτυχίας

Η Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού παρουσιάζει την απολαυστική κωμωδία των Ν. Τσιφόρου και Π. Βασιλειάδη, «Οι Γαμπροί της Ευτυχίας».

30/07/22 – Σχολή Τυφλών, Λευκωσία

31/07/22 – Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος

Ένα πορτρέτο για τη Μόνα Λίζα

Υπαίθριο, σκηνοθετημένο αναλόγιο των φανταστικών διαλόγων μεταξύ του Λεονάρντο ντα Βίντσι και της Λέιντι Τζοκόντα.

Το κοινό της Alpha Square υπήρξε ιδιαίτερα θερμό τον Φεβρουάριο στο θεατρικό αναλόγιο του έργου του Τζουλς Τάσκα «Ζωντανή Ζωγραφιά: Ένα Πορτρέτο της Μόνα Λίζα». Μετά από επιθυμία πολλών θεατών, το έργο αυτό θα παρουσιαστεί τώρα το καλοκαίρι και στην Ελληνική γλώσσα. Ένα υπαίθριο σκηνοθετημένο αναλόγιο, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, για δύο μόνο παραστάσεις, Τρίτη και Τετάρτη, 2 και 3 Αυγούστου στην αυλή του Λεβεντείου Δημοτικού Μουσείου στην παλιά Λευκωσία.

Διαβάζουν και ενσαρκώνουν οι Χριστίνα Μαρούχου και ο Ανδρέας Αραούζος ενώ την επιμέλεια κοστουμιών και αντικειμένων είχε ο Γιώργος Γιάννου και το σχεδιασμό φωτισμού και ήχου ο Κώστας Χαραλάμπους.

2 και 3 Αυγούστου 2022,

8.30 μμ στην αυλή του Λεβεντείου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας

Ιπποκράτους 15-17, Λαϊκή Γειτονιά

Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ - THE RETURN

Η Pirasmos Productions επιστρέφει επι σκηνής το καλοκαίρι ανεβάζοντας την θεατρική κωμωδία Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ.

Το έργο έχει προσαρμοστεί στην Κυπριακή πραγματικότητα από τον Λώρη Λοϊζίδη. Πρόκειται για μια επίκαιρη, διαχρονική και ξεκαρδιστική κωμωδία στην οποία θα πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι ηθοποιοί Λώρης Λοϊζίδης, Μιχάλης Σοφοκλέους, Πένυ Φοινίρη, Μαρία Μαστρίδου, Στέλλα Φιλιππίδου, Αντρέας Μακρής, Γιώργος Κυριάκου, Γιώργος Ευαγόρου και Σαββίνα Γεωργίου.

Το έργο πραγματεύεται το ερωτικό ειδύλλιο μιας ελληνοκύπριας και ενός Τουρκοκύπριου. Μια σχέση που θα προκαλέσει απανωτά σοκ στους άμεσα ενδιαφερόμενους, θα φέρει πολλές ανατροπές στην πλοκή τους έργου και θα σκορπίσει απίστευτο γέλιο.

Η παράσταση είχε περιοδεύσει επιτυχώς σε όλη την Κύπρο πριν από δυο χρόνια σε όλη την ελεύθερη Κύπρο όμως διακόπηκε λόγω της πανδημίας.

4282462543067099 image

«Around the World in Eighty Days» by Jules Verne

Η Chandal Entertainment LTD Cyprus φέρνει στην Κύπρο την παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου απο την Αθήνα και την εταιρεία παραγωγής DOMINUS να παρουσιάσουν το έργο του Ιούλιου Βέρν που ταξιδεύει πάντα μικρούς και μεγάλους «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» σε πρωτότυπη μουσική και στίχους ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής, οι οποίοι μετά τη θεατρική παράσταση «Το Όνειρο του Σκιαχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά θα δοκιμαστούν σε νεες περιπέτειες.

10/09/22 – Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία

11/09/22 – Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού

Η Μεγάλη Πλεκτάνη

Η Μεγάλη Πλεκτάνη του Jordi Galceran - Μια ανατρεπτική κωμωδία

Ένας διεφθαρμένος υπουργός. Μια υπάλληλος της εταιρίας φυσικού αερίου με οικογενειακά προβλήματα. Ένα κολ γκερλ με άποψη. Ένας ανάπηρος πατέρας και ένας άντρας αίνιγμα. Ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά είναι πολύ περισσότερα.

27/09/22 - 30/09/22

Standup comedy

Σοφία Μουτίδου - 10 χρόνια Σοφίας

Η Petrides Events, μετά από τις περσινές sold out εμφανίσεις της σε Ελλάδα και Κύπρο, παρουσιάζει την Ελληνίδα ηθοποιό, σκηνοθέτη, παρουσιάστρια, YouTuber και standup comedian Σοφία Μουτίδου σε τρεις ξεχωριστές εμφανίσεις στις 30 Σεπτεμβρίου, 1η και 2 Οκτωβρίου σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό, γιορτάζοντας τα δέκα της χρόνια στο stand-up comedy.

30/09/22 – Σχολή Τυφλών, Λευκωσία

01/10/22 – Παττίχειο Αμφθέατρο Λάρνακας

02/10/22 – Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού

Χορευτικές παραστάσεις

Το μαγικό λυχνάρι

Ένα μαγικό λυχνάρι θα αλλάξει για πάντα την ζωή του Αλαντίν, ενός φτωχού αγοριού από την Σαουδικη Αραβία, αφού θα του χαρίσει πλούτη, δόξα, δύναμη.. θα τον κάνει πρίγκιπα! Εχοντας στο πλευρό του το πιθηκάκι του, θα παλέψει να σώσει την πριγκίπισσα Γιασμίν από τα χέρια του δολοπλόκου μάγου Τζαφαρ. Για να μπορέσει ομως να νικήσει και να κερδίσει την καρδιά της Γιασμίν, πρέπει να αποδείξει ότι είναι πρίγκιπας εκεί που μετράει περισσότερο .στην καρδιά! Τα χρήματα είναι απαραίτητα για να πληρώσουμε ένα προϊόν, μια υπηρεσία, την άνεση, την πολυτέλεια – τίποτα από αυτά όμως δε σηματοδοτεί αυτό που πραγματικά χρειάζεται η πριγκίπισσα.. την αληθινή αγάπη! Επιβιβαστείτε λοιπόν στο μαγικό χαλί μας και ταξιδέψτε σε μια από τις πιο απολαυστικές περιπέτειες όλων των εποχών, γεμάτη μουσική, χορό, πολλά μηνύματα και μοναδικούς χαρακτήρες.

27/07/2022 – Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Συναγερμός σε FED και ΕΚΤ - Τα νέα σενάρια για τα επιτόκια λόγω Μέσης Ανατολής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συναγερμός σε FED και ΕΚΤ - Τα νέα σενάρια για τα επιτόκια λόγω Μέσης Ανατολής

Συναγερμός σε FED και ΕΚΤ - Τα νέα σενάρια για τα επιτόκια λόγω Μέσης Ανατολής

Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Η ανάλυση του BBC
ΚΟΣΜΟΣ

Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Η ανάλυση του BBC

Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Η ανάλυση του BBC

Ομάδα πίεσης προς την Κομισιόν για αποχαρακτηρισμό της Συρίας προωθεί η Λευκωσία
ΚΥΠΡΟΣ

Ομάδα πίεσης προς την Κομισιόν για αποχαρακτηρισμό της Συρίας προωθεί η Λευκωσία

Ομάδα πίεσης προς την Κομισιόν για αποχαρακτηρισμό της Συρίας προωθεί η Λευκωσία

Έντονο φραστικό επεισόδιο Γερμανίδας ΥΠΕΞ-Ισραηλινού πρωθυπουργού: «Μη μου υψώνεις εμένα τη φωνή σου»
ΚΟΣΜΟΣ

Έντονο φραστικό επεισόδιο Γερμανίδας ΥΠΕΞ-Ισραηλινού πρωθυπουργού: «Μη μου υψώνεις εμένα τη φωνή σου»

Έντονο φραστικό επεισόδιο Γερμανίδας ΥΠΕΞ-Ισραηλινού πρωθυπουργού: «Μη μου υψώνεις εμένα τη φωνή σου»

Παραμένει στον αέρα η ανάπτυξη Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας - Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική λέει ο υπουργός Μεταφορών
ΚΥΠΡΟΣ

Παραμένει στον αέρα η ανάπτυξη Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας - Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική λέει ο υπουργός Μεταφορών

Παραμένει στον αέρα η ανάπτυξη Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας - Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική λέει ο υπουργός Μεταφορών