Οι περισσότεροι πάσχοντες από την ασθένεια «Lou Gehrig», ευρύτερα γνωστή ως ALS, ζουν γύρω στα πέντε χρόνια μετά την αρχική διάγνωση. Ωστόσο, ο διάσημος φυσικός Stephen Hawking έζησε με την ασθένεια για περισσότερα από 50 χρόνια. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, αυτό μπορεί να οφείλεται στη θετική στάση που είχε απέναντι στη ζωή. Ο Hawking διαγνώστηκε με την ασθένεια στα 21 του, και οι γιατροί του είχαν πει ότι του απέμεναν δύο χρόνια ζωής.
Ο Stephen Hawking έζησε με την ασθένεια περισσότερα από 50 χρόνια. Ομάδα νευρολόγων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ σε συνεργασία με συναδέλφους τους στο Academic College of Tel Aviv-Yafo, απέδειξαν ότι οι ασθενείς με ALS (Πλάγια Αμυοτροφική Σκλήρυνση), υποφέρουν λιγότερο όταν είναι αισιόδοξοι. Τα ευρήματα της έρευνας αποκαλύπτουν ότι οι ασθενείς που έχουν καταφέρει να νικήσουν την κατάθλιψη, έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής, παρά τη σωματική τους αδυναμία. Ο Δρ. Marc Gotkine, επικεφαλής της κλινικής ALS του Hadassah και ένας από τους επικεφαλής ερευνητές, εξηγεί ότι «οι γιατροί μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία».
Οι περισσότεροι πάσχοντες από την ασθένεια “Lou Gehrig”, ευρύτερα γνωστή ως ALS, ζουν γύρω στα πέντε χρόνια μετά την αρχική διάγνωση. Ωστόσο, ο διάσημος φυσικός Stephen Hawking έζησε με την ασθένεια για περισσότερα από 50 χρόνια. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, αυτό μπορεί να οφείλεται στη θετική στάση που είχε απέναντι στη ζωή. Ο Hawking διαγνώστηκε με την ασθένεια στα 21 του, και οι γιατροί του είχαν πει ότι του απέμεναν δύο χρόνια ζωής.
Πολύ συχνά, ακούμε για ανθρώπους που νίκησαν τον καρκίνο επειδή είχαν πεισμώσει και δεν θέλησαν να υποκύψουν στην ασθένεια. Οι Ισραηλινοί γιατροί έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας επιστημονική εξήγηση σε αυτά τα στοιχεία, δημοσιεύοντας έρευνα με σημαντικά ευρήματα. Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι οι ασθενείς με ALS που καταφέρνουν να νικήσουν την κατάθλιψη και επιλέγουν μια θετική στάση ζωής, έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής, παρά τη σωματική τους αδυναμία. Σαράντα-ένας ασθενείς με ALS έλαβαν μέρος στην έρευνα. «Κάποιος θα ανέμενε ότι οι ασθενείς που πάσχουν από ανίατες ασθένειες, θα δυσκολεύονταν να έχουν μια αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή. Όμως η αισιοδοξία βοηθά ακόμη και τους ασθενείς με ανίατες αρρώστιες να ανταπεξέλθουν».
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Grapevine, ο Δρ. Marc Gotkine, που συμμετείχε στην έρευνα, ανέφερε ότι «η θετική στάση και η αισιοδοξία είναι πολύ σημαντικά στοιχεία, ούτως ώστε οι ασθενείς με ALS να καταφέρουν να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής». «Ο τρόπος με τον οποίο ανακοινώνουμε αυτά τα νέα ως γιατροί, θα καθορίσει επίσης και τον τρόπο που ο ασθενής και η οικογένεια του θα αντιμετωπίσουν ολόκληρη την πορεία της ασθένειας αλλά και πόσο καλά θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Άρα, πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να ανακοινώνουμε αυτά τα νέα με τον ορθό τρόπο».
Το Hadassah University Hospital στα Ιεροσόλυμα είναι κορυφαίο ιατρικό και νοσηλευτικό ίδρυμα στο Ισραήλ, το οποίο για παραπάνω από 100 χρόνια, χτίζει τα θεμέλια και καθορίζει τα πρότυπα του μοντέρνου συστήματος υγείας της χώρας. Η πλειοψηφία των ιατρικών ανακαλύψεων της χώρας, έχουν λάβει χώρα στο Hadassah University Hospital. Διαθέτει παραπάνω από 130 τμήματα και κλινικές, προσφέροντας προηγμένες διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες για τον εγχώριο πληθυσμό όπως επίσης και για ένα σημαντικό αριθμό διεθνών πελατών.
H εταιρεία iMER (International Medical Evaluation and Referral) αποτελεί έναν παγκοσμίου εμβέλειας πάροχο Ιατρικών Υπηρεσιών. Είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah σε Κύπρο και Ελλάδα, προσφέροντας μοναδικές θεραπείες στα πλέον εξειδικευμένα και προηγμένα τεχνολογικά ιατρικά ιδρύματα στο Ισραήλ, από επιστήμονες πρωτοπόρους στην ειδικότητά τους.
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.