Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και όλοι κατά τη διάρκεια του, επιθυμούμε μια χρυσαφένια, «φιλημένη» από τον ήλιο επιδερμίδα.
Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και όλοι κατά τη διάρκεια του, επιθυμούμε μια χρυσαφένια, «φιλημένη» από τον ήλιο επιδερμίδα.
Υπάρχει τρόπος να βοηθήσουμε μέσω της διατροφής αυτή τη διαδικασία, παρέχοντας στον οργανισμό τις κατάλληλες τροφές, χωρίς να καταφεύγουμε σε υπερβολές και να καθόμαστε με τις ώρες κάτω από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία.
Οι σύμμαχοι μας για τέλειο φυσικό μαύρισμα και την προστασία του δέρματος είναι:
ΚαρόταΕίναι υψηλά σε περιεκτικότητά σε νερό και σε β-καροτένιο, επομένως αποτελούν ιδανική τροφή τόσο για την ενυδάτωση του δέρματος όσο και για την απόκτηση χρυσαφένιας επιδερμίδας.
Πολύχρωμες πιπεριέςΈχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην παραγωγή του κολλαγόνου και επομένως στην ανάπλαση του δέρματος, θειαμίνη, βιταμίνη Β6, β-καροτένιο και φυλλικό οξύ.
ΑβγάΠεριέχουν άφθονη βιταμίνη Α και αμινοξέα που ενισχύουν την παραγωγή της μελανίνης και της βιταμίνης Β2, η οποία αποτελεί άριστο θρεπτικό συστατικό για το δέρμα και προστατεύει τους ιστούς του δέρματος από τα ηλιακά εγκαύματα. Τέλος είναι καλή πηγή της βιταμίνης Β5, η οποία ελαττώνει τις φλεγμονές που προκαλούνται στην επιδερμίδα από την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας.
ΒερίκοκαΕίναι πλούσια σε β-καροτένιο και λυκοπένιο. Βοηθούν τόσο στην ενίσχυση του μαυρίσματος όσο και στην αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού και του δέρματος.
ΡοδάκιναΕκτός από καροτινοειδή, περιέχουν και φλαβονοειδή, που ευνοούν το μαύρισμα. Τα ροδάκινα με κίτρινο χρώμα είναι λιγότερο νόστιμα από τα λευκόσαρκα αλλά προστατεύουν πιο αποτελεσματικά το δέρμα.
Όσπρια, ξηροί καρποί, σουσάμιΤα ξερά φασόλια, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια είναι τροφές που ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης στο σώμα. Η ουσία που τους προσδίδει αυτή την ιδιότητα είναι η τυροσίνη, που μπορούμε να βρούμε και στο σουσάμι.
Δημητριακά ολικής αλέσεωςΕκτός από βιταμίνες Α και Β2, περιέχουν σημαντικές ποσότητες σεληνίου, το οποίο παρεμποδίζει τη διαδικασία της οξείδωσης και του σχηματισμού των ελεύθερων ριζών. Περιέχουν επίσης ψευδάργυρο, που βοηθάει στην επούλωση των ηλιακών εγκαυμάτων.
Σκούρα πράσινα λαχανικάΤο μπρόκολο, το σπανάκι και το σπαράγγι είναι τα κυριότερα λαχανικά που βοηθούν στην παραγωγή μελανίνης.
Ακτινίδια & λεμόνιαΑποτελούν σημαντικότατη πηγή βιταμίνης C και έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις επιβλαβείς ιδιότητες των ελεύθερων ριζών και να επαναδομούν το κολλαγόνο.
Ψάρια και ΘαλασσινάΕίναι πλούσια σε σελήνιο, ψευδάργυρο και βιταμίνες Α, Β2 και Ε η οποία ανήκει στα ισχυρά αντιοξειδωτικά.
Γάλα και τυριάΕίναι μια καλή πηγή βιταμινών Α και Β2. Βέβαια καλό είναι να προτιμούνται τα χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους. Περιέχουν επίσης βιταμίνη Β12 η οποία εξασφαλίζει μεταξύ άλλων την αναγέννηση και τη μακροβιότητα των επιδερμικών κυττάρων, ενώ διεγείρει και την παραγωγή της μελανίνης.
Πηγή: in.gr
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.