Τα ρεβίθια, το γευστικό αυτό όσπριο έχουν κάποια στοιχεία που τα κάνουν μια πολύ καλή επιλογή, για κάποιον που θέλει να χάσει τα περιττά κιλά.
Τα ρεβίθια, το γευστικό αυτό όσπριο έχουν κάποια στοιχεία που τα κάνουν μια πολύ καλή επιλογή, για κάποιον που θέλει να χάσει τα περιττά κιλά. Φυσικά, δεν μπορεί το ρεβίθι, όσο «καλές προθέσεις» και αν έχει, να μας κάνει να χάσουμε κιλά από μόνο του. Αν ακολουθούμε ήδη κάποια διατροφή από κάποιον ειδικό, το ρεβίθι, λόγω των παρακάτω ιδιοτήτων του, αν ενταχθεί σε αυτή τη διατροφή, μπορεί να κάνει τη διαδικασία απώλειας βάρους λίγο πιο εύκολη, και πολύ πιο νόστιμη, ειδικά αν είμαστε φαν των συνταγών με ρεβίθια.
1. Είναι πλούσια σε ίνεςΜία μερίδα ρεβίθια περιέχει 10 γρ. ινών που βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος, και, κατ’ επέκταση, και την πείνας. Οι διαλυτές φυτικές ίνες που περιέχει, συμβάλλουν στην υγεία της χλωρίδας του εντέρου. Υπάρχουν στοιχεία, που κάνουν λόγω για σύνδεση μεταξύ της χλωρίδας του εντέρου με τη διατήρηση του βάρους, και τις μειωμένης πιθανότητας να νιώσει κάποιος πείνα ή να αναπτύξει λίπος στην κοιλιά.
2. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνηΗ κατανάλωση της σωστής ποσότητας πρωτεΐνης συμβάλλει κατά πολύ στην επιθυμητή απώλεια βάρους. Μας βοηθά να μην πεινάμε τόσο και ρυθμίζει ορμόνες που μας κάνουν να νιώθουμε το αίσθημα του κορεσμού. Επίσης, βοηθούν στο να έχουμε έναν μεταβολισμό που κάνει σωστές καύσεις, αλλά και να χτίσουμε μυϊκή μάζα, εφόσον γυμναζόμαστε.
Επίσης, με την κατανάλωση ρεβιθιών, άρα και την πρόσληψη πρωτεΐνης, ο οργανισμός, σε αντίθεση με ό,τι του συμβαίνει όταν καταναλώνει λίπη ή υδατάνθρακες, καίει περισσότερες θερμίδες όταν τη χωνεύει.
3. H φυτική πρωτεΐνη μπορεί να βοηθά ακόμη περισσότερο στην απώλεια βάρους απ’ ό,τι η μη φυτικήΗ πρωτεΐνη που περιέχουν τα όσπρια, η κινόα και η σόγια, μας κάνουν να νιώθουμε χορτασμένοι και δεν υποκύπτουμε σε περιττά σνακ και στις λιγούρες. Υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι νιώθουμε περισσότερο χορτασμένοι μετά την κατανάλωση φυτικών πρωτεϊνών, απ’ ότι αν έχουμε καταναλώσει πρωτεΐνες από χοιρινό ή μοσχάρι.
4. Είναι πλούσια σε αμυλόζηΗ αμυλόζη είναι ένα ανθεκτικό άμυλο, το οποίο ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερη ώρα για να το χωνέψει. Επίσης, βοηθά στην πρόληψη της απαρίθμησης του σακχάρου του αίματος.
5. Κάνουν κάθε γεύμα πιο χορταστικόΚαι χωρίς αυτό να μεταφράζεται σε θερμίδες. Η ίνες και η πρωτεΐνη που περιέχουν μας γεμίζουν το στομάχι, και οι λιγούρες και η
πείνα κάνουν λίγη περισσότερη ώρα να εμφανιστούν. Σε αντίθεση με το αν τρώγαμε μια πράσινη σαλάτα στην ίδια ποσότητα, που δεν θα μας κρατούσε για αρκετή ώρα.
Το Olivemagazine.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, δεν κάνει διαγνώσεις και δεν προτείνει ιατρικές θεραπείες. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν έχουν στόχο να αντικαταστήσουν τις ιατρικές συμβουλές και δεν θα πρέπει να προβείτε σε καμία ενέργεια πριν συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Πηγή: olivemagazine.gr
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.