Φόρμα αναζήτησης

12 συμβουλές μαγειρικής από τον διάσημο σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ

Είναι ο πιο νευρικός μάγειρας με πιστό τηλεοπτικό κοινό να τον παρακολουθεί μέσα από τις πετυχημένες εκπομπές του.

Είναι σίγουρα ο φόβος και ο τρόμος για κάθε παίκτη ριάλιτι που τον βρίσκει μπροστά του. Αλλά έχει μεγάλο ταλέντο στην μαγειρική και μέσα σε λίγα χρόνια έγινε ο πιο αναγνωρίσιμος σεφ στον πλανήτη.

Από το 1998 μέχρι το 2013 άνοιξε 25 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο – από το Ντουμπάι έως το Τόκιο. Συνολικά τα εστιατόριά του έχουν κερδίσει 7 αστέρια.

Το Buzzfeed δημοσίευσε πρόσφατα 12 συμβουλές μαγειρικής από τον Γκόρντον Ράμσεϊ και είμαστε εδώ για να τις διαβάσουμε με απόλυτη προσοχή:

  1. Οταν μαγειρεύετε ζυμαρικά, προσθέστε στο νερό λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  2. Ρυθμίστε το μέγεθος του αλεσμένου πιπεριού, χαλαρώνοντας ή σφίγγοντας το παξιμάδι από τον μύλο.
  3. Μόλις βάλετε τα μπιφτέκια σας στο γκριλ, το μυστικό είναι να τα «ενοχλείτε» όσο το δυνατόν λιγότερο. Όσο πιο πολύ τα πειράζετε και τα γυρίζετε, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να τα χαλάσετε.
  4. Για να βγάλετε τον χυμό από το λεμόνι, πρέπει πρώτα να το τρίψετε στον πάγκο της κουζίνας και μετά να το στίψετε.
  5. Οταν θέλετε να μαγειρέψετε πατάτες, πρέπει να τις βράζετε με την φλούδα τους και ύστερα να τις ξεφλουδίζετε όταν είναι πολύ ζεστές.
  6. Ξεφλουδίστε γρήγορα το ακτινίδιο χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
  7. Κάντε τα φρούτα να ωριμάσουν γρηγορότερα, βάζοντάς τα σε μια καφέ χάρτινη σακούλα με μια μπανάνα.
  8. Όταν τσιγαρίζετε το σκόρδο, προσθέστε μια πρέζα αλατιού στο ξύλο κοπής για να το ψιλοκόψετε καλύτερα.
  9. Τελειώστε την ομελέτα σας με κρεμ φρες για να μην παραψηθεί.
  10. Βάλτε το τυρί στην κατάψυξη για 10 λεπτά, πριν το τρίψετε στον τρίφτη.
  11. Ξεπλύνετε τα χέρια σας με χυμό λεμονιού μετά από κοπή καυτών πιπεριών για να απαλλαγείτε από το κάψιμο.
  12. Γρήγορα ξεφλουδίστε ένα ολόκληρο σκόρδο σπάζοντας το και κουνώντας το ανάμεσα σε δύο σκεύη.

bovary.gr