Φόρμα αναζήτησης

SEAT Minimó: Το επαναστατικό concept της Seat

H Seat είναι μια εταιρεία που τα τελευταία χρόνια κάνει σταθερά αλλά σημαντικά βήματα που την καθιστούν σαν μια από τις ραγδαία αναπτυσσόμενες εταιρείες στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Και αυτό φαίνεται τόσο από τα καινούρια της μοντέλα και τις διακρίσεις που λαμβάνουν όσο και από τα συνεχόμενα ρεκόρ πωλήσεων που επιτυγχάνει. Όμως το εργοστάσιο της Seat δεν μένει μέχρι εκεί. Στο πρόσφατο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσίασε ένα επαναστατικό ηλεκτρικό όχημα πόλης. Ο λόγος για το Minimó, ένα concept car που αναπτύχθηκε ως πλατφόρμα κινητικότητας, παρουσιάζοντας το όραμα της εταιρείας για την κινητικότητα του αύριο.

Το επαναστατικό Minimó έχει κατασκευαστεί με τρόπο ώστε να συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την άνεση ενός αυτοκινήτου με την ευελιξία και την ευκολία στάθμευσης μίας μοτοσυκλέτας. Είναι ένα 100% ηλεκτρικό όχημα, που ενσωματώνει ένα σύστημα εναλλαγής μπαταριών, επιτρέποντας τη πλήρη φόρτιση του σε λίγα μόνο λεπτά ενώ διαθέτει αυτονομία της τάξης των 100 χιλιομέτρων σε πρώτη φάση.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo, δήλωσε για το νέο πειραματικό της Seat: «Το Minimó έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προσαρμοστεί στις πλατφόρμες κινητικότητας που θα διαμορφώσουν το μέλλον της αστικής οδήγησης για οχήματα που θα είναι σε θέση να προσφέρουν λύσεις στην καθημερινότητα. Η ιδέα που παρουσιάζουμε σήμερα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πόλεων και των παρόχων υπηρεσιών carsharing».

Το μήκος του φθάνει τα 2.5 μέτρα και το πλάτος του τα 1.2 μέτρα. Διαθέτει υψηλού επιπέδου συστήματα συνδεσιμότητας με ενσωματωμένη τεχνολογία 5G που παρέχει μια άνετη και ομαλή εμπειρία ψηφιακής χρήσης βασισμένη στο Digital Access key και το ασύρματο Android Auto στην οθόνη του οχήματος, χωρίς οι χρήστες να χρειάζεται να συνδέσουν το smartphone τους σε οποιοδήποτε καλώδιο ή πρίζα. Το όχημα θα μπορεί επίσης να αναγνωρίσει αν ο οδηγός είναι ηλικίας 16 ή 18 ετών για να προσαρμόσει ανάλογα τη ταχύτητά σε 45 ή 90 km/h. Επιπλέον, με το Google Assistant του Android Auto, οι χρήστες μπορούν να κρατούν τα μάτια στο δρόμο και τα χέρια στο τιμόνι ενώ χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να παραμένουν συνδεδεμένοι, να λαμβάνουν εύκολα απαντήσεις, να διαχειρίζονται θέματα και να ελέγχουν τα μέσα ενημέρωση.

Η  SEAT και Android Auto συνεργάστηκαν για να επιτρέψουν πλήρη και απρόσκοπτη συνδεσιμότητα με την οποία ο χρήστης μπορεί εύκολα να καλέσει τηλεφωνικούς αριθμούς, να διαβάσει και να απαντήσει μηνύματα κειμένου και να κάνει χρήση των υποστηριζόμενων εφαρμογών πλοήγησης, μέσων και επικοινωνίας από την οθόνη του οχήματος.