Φόρμα αναζήτησης

O Όμιλος BMW ηγέτης της ηλεκτροκίνησης στην Ευρωπαϊκή αγορά

Ο Όμιλος BMW παρέδωσε πάνω από 140.000 ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα κατά το 2018, επιβεβαιώνοντας τον ηγετικό ρόλο του στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Ένας αριθμός που είναι κατά 38,4% αυξημένος σε σύγκριση με το 2019. Η εταιρία παραμένει πρωτοπόρος στον τομέα των τεχνολογικών καινοτομιών ενώ μέχρι το τέλος του 2019, υπολογίζεται να κυκλοφορούν 500.000 ηλεκτροκίνητα μοντέλα του Ομίλου της BMW.

«Από το 2013 που λανσαρίστηκε το BMW i3, το BMW Group αύξησε ραγδαία τις πωλήσεις ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων του. Με περισσότερες από 140.000 παραδόσεις το 2018, για μία ακόμα φορά πετύχαμε το φιλόδοξο στόχο μας», δήλωσε ο Harald Krüger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG. «Αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα πωλήσεων και το εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς αποδεικνύει ότι τα μοντέλα μας είναι αυτό που θέλουν οι πελάτες μας. Σε χώρες που προσφέρουν κατάλληλη υποδομή και νομοθετική υποστήριξη, βλέπουμε πόσο γρήγορα η ηλεκτροκίνηση μπορεί να γίνει κανόνας. Είμαι σίγουρος ότι μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς θα κυκλοφορούν συνολικά μισό εκατομμύριο ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα του BMW Group, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί καθώς θα επεκτείνουμε τη γκάμα μοντέλων μας τα επόμενα χρόνια», συνέχισε ο Krüger.

Η Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη περιοχή πωλήσεων του Group για ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα, συγκεντρώνοντας πάνω από 50% το 2018. Με παραδόσεις 75.000 ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων σε Ευρωπαίους πελάτες πέρσι, το BMW Group είναι αδιαμφισβήτητος ηγέτης της αγοράς, με μερίδιο πάνω από 16%. Στη Γερμανία, το ένα στα πέντε ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα που πουλήθηκαν πέρσι προερχόταν από το BMW Group. Σε όλο τον κόσμο, το μερίδιο αγοράς του BMW Group είναι πάνω από 9%. Η μεγαλύτερη μεμονωμένη αγορά της εταιρίας στα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα είναι αυτή των ΗΠΑ, όπου πουλήθηκαν πάνω από 25.000 ηλεκτροκίνητα BMW και MINI το 2018, συγκεντρώνοντας πάνω από το 7% των συνολικών πωλήσεων του BMW Group στη χώρα αυτή. Η BMW 530e ήταν το πολυτελές plug-in υβριδικό με τις καλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Η αυξανόμενη σημασία της ηλεκτροκίνησης για τη συνέχιση της επιτυχίας του BMW Group ως Νο. 1 κατασκευαστή πολυτελών αυτοκινήτων φαίνεται ήδη σήμερα. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων συγκέντρωσαν το 6% των συνολικών πωλήσεων BMW και MINI το 2018, συγκριτικά με το 4% το 2017.

Στρατηγικός πυλώνας. Η ηλεκτροκίνηση είναι σημαντικός πυλώνας της εταιρικής στρατηγικής Number ONE>NEXT του BMW Group και ένας από τους τέσσερις στρατηγικούς τομείς της εταιρίας που επικεντρώνονται στο μέλλον – ACES (Autonomous, Connected, Electrified & Services/Shared) – και αφορούν Αυτόνομη οδήγηση, Συνδεδεμένα οχήματα και την ηλεκτροκίνηση.