Φόρμα αναζήτησης

O Tänak και η ΤΟΥΟΤΑ θριάμβευσαν στο Ράλι της Αργεντινής

Ο Εσθονός Ott Tänak και η ομάδα TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team έχουν πετύχει μια εκπληκτική νίκη στο Ράλι Αργεντινής. [...]

Read More...

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη νίκη του Εσθονού με την ομάδα της ΤΟΥΟΤΑ μόλις στην πέμπτη του συμμετοχή με το Toyota Yaris WRC.

Ο Tänak και ο συνοδηγός του Martin Järveoja κυριάρχησαν, καθώς πήραν το προβάδισμα την πρώτη μέρα, κερδίζοντας 10 διαδοχικά στάδια την Παρασκευή και το Σάββατο, αφού μετέπειτα διαφύλαξαν το προβάδισμά τους στα γνωστά δύσκολα στάδια την Κυριακή, ολοκληρώνοντας την κούρσα 33,7 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από τον ανταγωνισμό.

Ο Esapekka Lappi ολοκλήρωσε την πρώτη του συμμετοχή στο ράλι Αργεντινής, τερματίζοντάς στην όγδοη θέση. Τον παρεμπόδισαν πολλά κλαταρίσματα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, συμπεριλαμβανομένου ενός άλλου στην πρώτη φάση της Κυριακής, που του κόστισε δύο θέσεις στην τελική κατάταξη. Παρόλο που θεωρείται ως ένας από τους πιο σκληρούς γύρους του πρωταθλήματος, ο Lappi έδειξε ενθαρρυντικό ρυθμό.

Ο Jari-Matti Latvala ήταν άτυχος, και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το ράλι την Παρασκευή λόγω των ζημιών που προκάλεσε η σύγκρουσή του με έναν βράχο, αλλά είχε ήδη επιβεβαιώσει την εντυπωσιακή απόδοση του Yaris WRC.

Ο Tänak και η ομάδα της Toyota GAZOO Racing World Rally Team παραμένουν τρίτοι στην κατάταξη των οδηγών και των κατασκευαστών αντίστοιχα, αλλά και οι δύο έχουν κλείσει θέσεις για πιο μεγάλα επιτεύγματα.

Send this to a friend