Φόρμα αναζήτησης

H ŠKODA AUTO σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων μέσα στο 2018

Με περισσότερες από 1,253,700 παραδώσεις οχημάτων, η Skoda Auto σημείωσε ακόμη ένα ρεκόρ μέσα στο 2018. Σε σύγκριση με το 2017, η εταιρεία βελτίωσε τις παραδώσεις της κατά 4.4%, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και τα κέρδη από της πωλήσεις. Αυτές έφτασαν το 4.4%, με συνολικές απολαβές 17.3 δισεκατομμύρια ευρώ (2017: 16.6 δισεκατομμύρια  ευρώ). Παρόλες τις δυσκολίες της αγοράς, το λειτουργικό κέρδος έφθασε τα 1.4 δισεκατομμύρια  ευρώ (2017: 1.6 δισεκατομμύρια  ευρώ).

Ταυτόχρονα η επιστροφή επί της επένδυσης ανήρθε στο 26.3%, φτάνοντας πολύ ψηλά σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές. Όλα τα πιο πάνω ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας όπου και παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα εξέλιξης των μοντέλων της Skoda για τα επόμενα χρόνια.Μέσα στο 2018, η Skoda Auto επένδυσε εκτεταμένα στο μέλλον της εταιρείας, με τις συνολικές επενδύσεις να ανεβαίνουν κατά 22%. Τα χρήματα αυτά επενδύθηκαν πάνω σε καινούργια προϊόντα, τεχνολογία μπαταριών αλλά και για εξέλιξη εγκαταστάσεων. Η Skoda Auto επένδυσε περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ σε εργοστάσια και εγκαταστάσεις στην Τσεχία, ενώ οι επενδύσεις στην εξέλιξη ανέβηκαν κατά 46.8% σε σύγκριση με πέρσι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda Auto, Bernhard Maier στάθηκε πάνω στα εξής σε δηλώσεις του: «Η επιτυχία της Skoda μέσα στο 2018 είναι το αποτέλεσμα μιας απίστευτης ομαδικής προσπάθειας, και ευχαρίστησε όλους στην εταιρεία για την απίστευτη δουλειά τους. Με 1,253,700 παραδώσεις αυτοκινήτων ανά το παγκόσμιο, σπάσαμε ακόμη ένα ρεκόρ μέσα στο 2018. Η καμπάνια των προϊόντων μας στέφεται με επιτυχία με τα μοντέλα μας να ικανοποιούν πλήρως τους πελάτες μας. Το 2018 ωστόσο είχε και τις προκλήσεις του καθώς αναλάβαμε μεγάλες ευθύνες εντός του Ομίλους της Volkswagen όπως την διοίκηση του τομέα της Ρωσίας και της Ινδίας, την εξέλιξη της οικογένειας Passat στο Kvasiny, και την επέκταση παραγωγής σε ακόμα ένα μεγάλο εργοστάσιο. Η αβεβαιότητα που επικρατεί στην αγορά ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα προκάλεσε διστακτικότητα στον αγοραστή ενώ το ασταθές συνάλλαγμα και οι αυξανόμενοι μισθοί έπαιξαν το ρόλο τους. Περιμένουμε πως και το 2019 θα έχει και αυτό τις δυσκολίες του, καθώς προσπαθούμε ταυτόχρονα να μεταμορφωθούμε ανάλογα με τις ανάγκες του μέλλοντος. Όλες οι επενδύσεις μας θα πραγματοποιηθούν με γνώμονα το πλάνο Strategy 2025 για να βεβαιωθούμε πως η Skoda θα συνεχίσει και στο μέλλον να αποδίδει στα ίδια, και σε καλύτερα ακόμη, επίπεδα διατηρώντας ταυτόχρονα την Τσεχία στον παγκόσμιο χάρτη αυτοκινήτου.»

Η Skoda ανακοίνωσε επίσης και το μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο στην ιστορία των 124 χρόνων της εταιρείας, επενδύοντας 2 δισεκατομμύρια ευρώ για να βεβαιωθεί πως μέχρι το 2022 θα κυκλοφορήσουν περισσότερα από 30 νέα μοντέλα, 10 εκ των οποίων θα είναι εντελώς ή μερικώς ηλεκτρικά.