Φόρμα αναζήτησης

Το νέο στρατηγικό σχέδιο της Renault 2017-2022

Ένα πρόγραμμα το οποίο ευθυγραμμίζεται με το όραμα του Groupe Renault: βιώσιμη κινητικότητα για όλους, σήμερα και αύριο. Στο πλαίσιο του σχεδίου Drive The Future, η εταιρεία προβλέπει ότι οι όγκοι των αυτοκινήτων θα αυξηθούν πάνω από 40% σε πάνω από 5 εκατομμύρια μονάδες, έναντι 3,47 εκατομμυρίων μονάδων που πωλήθηκαν το 2016, καθώς η εταιρεία επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένων των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων και των νέων ηλεκτρικών οχημάτων.

Το «Drive The Future» θα βασιστεί στα ισχυρά θεμέλια του τελευταίου σχεδίου του Groupe Renault, «Drive the Change», το οποίο οδήγησε σε αυξήσεις ρεκόρ, μείωση των λειτουργικών εξόδων αλλά και αυξημένες συνεργίες που αποκτήθηκαν μέσω συνεργασιών σε διάφορους τομείς. Παράλληλα το σχέδιο αυτό οδήγησε την εταιρεία να πάρει μια ηγετική θέση στα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Renault, Carlos Ghosn, δήλωσε: «Το Groupe Renault είναι πλέον μια υγιής, επικερδής, παγκόσμια εταιρεία που αναζητά αυτοπεποίθηση. Το πλάνο Drive the Future αποσκοπεί στην επίτευξη ισχυρής, βιώσιμης ανάπτυξης επωφελούμενη από επενδύσεις σε βασικές περιφέρειες και προϊόντα, αξιοποιώντας πόρους και τεχνολογίες της Συμμαχίας και αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα του κόστους. Υποστηριζόμενη από τους άνδρες και τις γυναίκες της Renault, αυτό το νέο σχέδιο θα αποδεσμεύσει το πλήρες δυναμικό μας για καινοτομία και ανάπτυξη σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κλάδο».

Τα κυριότερα στοιχεία του σχεδίου περιλαμβάνουν μια παγκόσμια κερδοφόρα ανάπτυξη που θα επιτευχθεί από την παρουσίαση 21 νέων οχημάτων στην πενταετία αυτή αλλά και μεγάλης κλίμακας συμμαχίες για νέες τεχνολογίες. Παράλληλα ο Όμιλος θα επιδιώξει την επέκταση της παρουσίας του στη Ρωσία μέσω της Renault και επενδύσεις στην AVTOVAZ (Lada) ενώ θα προσπαθήσει να αναβαθμίσει τη θέση της σε αγορές όπως την Κίνα τη Βραζιλία την Ινδία και το Ιράν. Επίσης, θα δαπανηθούν 18 δισεκατομμύρια ευρώ στα επόμενα έξι χρόνια στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης ενώ στόχος είναι το 80% των οχημάτων του Ομίλου Renault να χρησιμοποιεί κοινές πλατφόρμες αλλά και να γίνει κορυφαίος παγκόσμιος παίχτης στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

Το Drive the Future θα περιλαμβάνει επίσης επενδύσεις στην ψηφιοποίηση σε όλα τα μέρη της εταιρείας, στην πρόσληψη νέων ταλέντων και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων. Το σχέδιο θα ενισχύσει τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα, θα μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα της εταιρείας και θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα.

 Drive The Future 2017-2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ