Φόρμα αναζήτησης

Βasket League: Απορρίφθηκαν με 13-1 όλες οι προτάσεις του Ολυμπιακού, συνεχίζεται κανονικά το πρωτάθλημα (pic)

Να ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα αποφάσισαν σχεδόν όλες οι ομάδες με εξαίρεση τον Ολυμπιακό στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ, η οποία διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες.

Όπως έκανε γνωστό μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, τα πλέι οφ θα διεξαχθούν κανονικά όπως έχουν οριστεί και η απόφαση αυτή πάρθηκε με ψήφους 13-1 και με μειοψηφία τους ερυθρόλευκους.

Άγνωστο φυσικά παραμένει το τι θα πράξει ο Ολυμπιακός την Δευτέρα, όπου είναι προγραμματισμένο το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό και με τους δύο από τους τρεις διαιτητές που ορίστηκαν (Αναστόπουλος, Μάνος) να ανήκουν στους «ανεπιθύμητους».

Επίσης, έγινε γνωστό ότι απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα του Ολυμπιακού για την μη επικύρωση της βαθμολογίας, για την επανάληψη της τελευταίας αγωνιστικής, αλλά και τη διεξαγωγή των πλέι οφ.

Λίγο μετά την έναρξη της διαδικασίας, οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού δέχτηκαν βέλη από τους αντίστοιχους των ΑΕΚ, Προμηθέα και Άρη μεταξύ άλλων οι οποίοι χρησιμοποίησαν «φαρμακερές» ατάκες.

«Σας βαρεθήκαμε, φτάνει! Η διαιτησία δεν είναι το θέμα της ΑΕΚ και αυτό που κάνετε είναι εκβιαστικό. Αν θεωρείτε πως είμαστε μαριονέτες ξεχάστε το», τονίστηκε από την πλευρά της Ένωσης μέσω του Χάρη Κουτά, ενώ υπήρχε μία γενικότερη ταύτιση απόψεων και αντίθεση στην τακτική του Ολυμπιακού με τα εξώδικα και την πρόθεση ακύρωσης της 26ης αγωνιστικής και αναβολής των πλέι οφ.

Στόχος της διοργανώτριας αρχής είναι μετά την λήξη των πλέι οφ να πραγματοποιηθούν συναντήσεις των ιδιοκτητών των ΚΑΕ, ώστε να οργανωθεί από μηδενική βάση το νέο πλαίσιο διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Ακόμη, την πρώτη εβδομάδα μετά το τέλος της αγωνιστικής δράσης θα διεξαχθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην οποία θα τεθούν προς ψήφιση οι αλλαγές που θα έχουν προγραμματιστεί στις συσκέψεις που θα έχουν προηγηθεί.

Μάλιστα, την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθούν όλα αυτά προς αποδοχή και νομοθέτηση σε ΕΟΚ και Υπουργεία. Εάν κάποιες αλλαγές δεν γίνουν αποδεκτές από τους παραπάνω φορείς, τότε ο ΕΣΑΚΕ θα επανεκτιμήσει την κατάσταση.

Σε δηλώσεις του ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Έγινε μια πολύ καλή συζήτηση. Ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει προτάσεις για όλες τις δομικές αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο μπάσκετ, όπως το ίδιο έχουν κάνει και οι άλλες 13 ομάδες. Αυτό που φαίνεται, είναι ότι η κρίση θα γίνει ευκαιρία. Δείχνει να υπάρχει η διάθεση όλων των ομάδων να στηρίξουν την κατάσταση και να ληφθούν οι αποφάσεις».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός τη Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ περιορίστηκε να πει: «Αυτό είναι ένα θέμα της ΚΑΕ Ολυμπιακός».