Φόρμα αναζήτησης

Τένις: Τρίτη νίκη για την εθνική ομάδα Fed Cup, με Βόρεια Μακεδονία για την πρωτιά στον όμιλο

Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα η εθνική ομάδα Fed Cup, σημείωσε την τρίτη της νίκη σε ισάριθμους αγώνες στο πλαίσιο της Ευρωαφρικανικής Ζώνης Group III, που διεξάγονται από 15-20 Απριλίου στο Ελσίνκι.

Επικράτησε με πολύ μεγάλη άνεση του Κονγκό με 3-0 και παρέμεινε στην κορυφή του δεύτερου ομίλου. Ενδεικτικό της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων, το γεγονός ότι κανένας από τους τρεις αγώνες δεν ξεπέρασε σε χρονική διάρκεια τη μία ώρα.

Η Ελένη Λουκά πρόλαβε να κερδίσει την αντίπαλο της σε 35 λεπτά με 2-0 (6-0, 6-0), παραχωρώντας σε όλο τον αγώνα μόλις εννέα πόντους.

Τα αποτελέσματα της Τετάρτης απέναντι στο Κονγκό ήταν τα εξής :

Ελένη Λουκά – Αναμπέλ Οσσόμπι 2-0 (6-0, 6-0)
Ραλούκα Σερμπάν – Γκλουάρ Μ’Φουμουανγκάνα 2-0 (6-1, 6-2)
Ελένη Λουκά / Ραλούκα Σερμπάν – Γκλουάρ Μ’Φουμουανγκάνα / Βικτουάρ Μ’Φουμουανγκάνα 2-0 (6-1, 6-3).

Την εθνική ομάδα αποτελούν οι αντισφαιρίστριες Ραλούκα Σερμπάν, Ελένη Λουκά, Φλωρεντία Χατζηγεωργίου, και Μαρία Κωνσταντίνου. Κάπτεν της ομάδας είναι ο προπονητής Νικόλας Κωνσταντίνου.

Η Κύπρος μετέχει στο δεύτερο όμιλο, που συγκροτείται από πέντε ομάδες, και θα αντιμετωπίσει την προσεχή Παρασκευή τη Βόρεια Μακεδονία στον αγώνα που θα καθορίσει και την πρώτη θέση.

Η μέχρι στιγμής βαθμολογία έχει ως εξής:
Κύπρος 3 Αγ. 3-0 9-1
Κόσοβο 2 Αγ. 1-1 3-3
Βόρεια Μακ. 2 Αγ. 1-1 4-2
Αλγερία 1 Αγ. 0-1 0-3
Κονγκό 2 Αγ. 0-2 0-6

Εφόσον η ομάδα μας καταφέρει να καταλάβει την πρώτη θέση, τότε θα αγωνιστεί στον τελικό με τη νικήτρια του πρώτου ομίλου στον οποίο μετέχουν η Λιθουανία (επικεφαλής), η γηπεδούχος Φινλανδία, η Μάλτα και η Ισλανδία.

Την πρώτη θέση στον όμιλο αυτό, θα πάρει η νικήτρια ομάδα της αναμέτρησης Φινλανδίας-Λιθουανίας που θα γίνει την Πέμπτη 18 Απριλίου (ημέρα κατά την οποία η Κύπρος έχει ρεπό).