Φόρμα αναζήτησης

Οριστικά με τέσσερις αθλητές στο Παγκόσμιο της Ντόχα η Κύπρος – Άτυχη η Νεκταρία Παναγή

Οριστικά με τέσσερις αθλητές θα συμμετάσχει η Κύπρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που θα γίνει στην Ντόχα του Κατάρ, ύστερα από την οριστικοποίηση των συμμετοχών από την ΙΑΑF.

Η συμμετοχή μας περιλαμβάνει δύο αθλητές και δύο αθλήτριες που εξασφάλισαν τα όρια συμμετοχής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Πρόκειται για τους Μίλαν Τραΐκοβιτς στα 110μ. εμπόδια (13.41), Απόστολο Παρέλλη στη Δισκοβολία (65.12μ.), Ελένη Αρτυματά στα 400μ. (51.34) και Ντακμάρα Χάντζλικ στο Μαραθώνιο (2:34.17).

Άτυχη στην προκειμένη περίπτωση, είναι η Νεκταρία Παναγή, η οποία δεν έλαβε πρόσκληση, παρόλο που βρισκόταν στις 32 καλύτερες αθλήτριες, αριθμός που ήταν προϋπόθεση για συμμετοχή στη διοργάνωση.

Το  αγώνισμα του Μήκους είναι ανάμεσα σε εκείνα στα οποία η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει τη δυνατότητα να παραχωρήσει θέσεις συμμετοχής, σε χώρες που αθλητές-τριες του δεν έχουν εξασφαλίσει σε κανένα αγώνισμα τα όρια πρόκρισης. Έτσι το αγώνισμα συμπληρώθηκε, αφήνοντας εκτός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος την πρωταθλήτρια μας, η οποία έχει καλύτερη φετινή επίδοση τα 6.66μ. (όριο 6.72μ.) που πέτυχε στις 10 Ιουλίου στο ΄Αργος-Ορεστικό.