Φόρμα αναζήτησης

Σημαντική εξέλιξη για την κυπριακή καλαθόσφαιρα: Πήρε θέση στο συμβούλιο της FIFA ο Άθως Αντωνίου

Θέση στο νέο διοικητικό συμβούλιο της FIBA Europe, για την περίοδο 2019-2023 κατέχει από σήμερα (25/5) ο γενικός διευθυντής της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Άθως Αντωνίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΚ, οι εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο της FIBA Europe πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μόναχο της Γερμανίας, με το στέλεχος της Ομοσπονδίας να εξασφαλίζει 36 από τις 50 ψήφους των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών.

Στη θέση του πρόεδρου της FIBA Europe επανεξελέγη ο Τουργκάι Ντεμιρέλ.

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη για την ΚΟΚ και την κυπριακή καλαθόσφαιρα γενικότερα, αφού για πρώτη φορά θα έχει δικό της εκπρόσωπο στο Δ.Σ. της FIBA Europe, κάτι που δείχνει την εκτίμηση των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών προς την ΚΟΚ, για την καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και την έντονη δραστηριότητα στα ευρωπαϊκά δρώμενα» αναφέρεται.

Προστίθεται ότι στην εκλογική γενική συνέλευση της FIBA Europe παρευρέθηκαν εκ μέρους της ΚΟΚ ο Πρόεδρος Ανδρέας Μουζουρίδης, ο Γενικός Γραμματέας Παύλος Παυλίδης και ο Γενικός Διευθυντής Άθως Αντωνίου.

Ο Άθως Αντωνίου μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μετά την εκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο είπε ότι «η εκλογή εκπροσώπου μικρής χώρας στις μεγάλες Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες είναι πάντα πολύ δύσκολη. Θεωρώ ότι πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία για την κυπριακή καλαθόσφαιρα, αφού για πρώτη φορά θα έχει τον δικό της εκπρόσωπο στο Δ.Σ. της FIBA Europe».

Συνέχισε, λέγοντας ότι η εκλογή είναι κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα, αλλά ταυτόχρονα συνεπάγεται και μεγαλύτερες ευθύνες τόσο στον ίδιο, όσο και στην Ομοσπονδία.

«Πλέoν θα είμαστε μέρος των αποφάσεων για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ και αυτό μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για την χώρα μας. Θα έχουμε επίσης θεωρώ μεγαλύτερη συμμετοχή στις Επιτροπές της FIBA Europe» είπε.

Ευχαρίστησε τέλος τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΚ, καθώς και τους στενούς συνεργάτες, για την στήριξη της υποψηφιότητας, αλλά και όλες τις Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες που τον στήριξαν με την ψήφο τους.