Φόρμα αναζήτησης

Σε οριακό σημείο η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ: Προσφυγή για τον ορισμό διαιτητών, ορατό το ενδεχόμενο της αναβολής

Προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ κατέθεσαν οι διοικούντες την ΚΑΕ Ολυμπιακός, ζητώντας να ακυρωθεί ως παράνομη η κλήρωση της Παρασκευής για τους διαιτητές της 26ης αγωνιστικής της Basket League, σύμφωνα με την οποία ένας εκ των ρέφερι του αγώνα με τον Προμηθέα είναι ο – «ανεπιθύμητος» για την ομάδα του Πειραιά- Παναγιώτης Αναστόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερυθρόλευκοι προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση, καθώς υποστηρίζουν πως ήταν παράτυπη η διαδικασία, δεδομένου ότι δεν ήταν «παρών» σ’αυτήν ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης, αλλά μόνο δύο μέλη της επιτροπής (Ταβουλαρέας, Κορομηλάς).

Πλέον μετά κι απ’ αυτή την εξέλιξη, είναι ορατό το ενδεχόμενο της αναβολής σε όλους τους αγώνες της 26ης αγωνιστικής, μιας και η εκδίκαση της υπόθεσης θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Υπό αστυνομική προστασία ο Αναστόπουλος

Τα τραγελαφικά συμβάντα συνεχίζονται καθημερινά στο δύσμοιρο ελληνικό μπάσκετ και μετά το ριψοκίνδυνο γαϊτανάκι του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει.

Οι Πειραιώτες είχαν ανακοινώσει πως δεν θα αγωνιστούν σε αγώνα με διαιτητή κάποιον εκ των Αναστόπουλου, Μάνου και Παναγιώτου, όμως αν συμβεί αυτό, θα υποβιβαστούν.

Σε ό,τι αφορά πάντως στον έμπειρο διαιτητή, η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει, αφού μεσολάβησε και το κώλυμα που δήλωσε, λόγω ασθένειας στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Χολαργό.

Οπως αναφέρει το dikisports.blogspot.com, ο ανεπιθύμητος από τους ερυθρόλευκους Παναγιώτης Αναστόπουλος τελεί υπό αστυνομική προστασία μετά την σχετική εντολή των αρμόδιων αρχών και μετά τα όσα συνέβησαν στο διαιτητή Αλέξανδρο Τσαμούρη.

Η Διεύθυνση Αθλητικής Βίας της ΓΑΔΑ λειτούργησε άμεσα κι ο έμπειρος ρέφερι προστατεύεται, καθώς υπάρχουν φόβοι για νέο περιστατικό εναντίον διαιτητή στον ελληνικό αθλητισμό.