Φόρμα αναζήτησης

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια εκδίκαση της έφεσης – Βγάζει απόφαση το Εφετείο

Μαραθώνια ήταν η εκδίκαση της έφεσης που καταχώρισε η Ανόρθωση κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή να κάνει δεκτή την ένσταση του Απόλλωνα κατά του κύρους του αγώνα της 2ας Φεβρουαρίου για αντικανονική συμμετοχή του Ουζόχο, να τον κατακυρώσει με 3-0 υπέρ των Λεμεσιανών, να μηδενίσει την «Κυρία» και να της επιβάλει αφαίρεση έξι βαθμών.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 10:30 παρουσία των νομικών που εκπροσώπησαν την Ανόρθωση (Γιώργος Χριστοφίδης) και τον Απόλλωνα (Ανδρέας Κορομίας) και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 14:30.

Πλέον, με τους νομικούς των δύο ομάδων να έχουν αποχωρήσει, τα μέλη του Εφετείου συνεδριάζουν ώστε να βγάλουν απόφαση.

Γλυκής: «Ήταν μια πολύ απλή υπόθεση»

Χριστοφίδης: «Δύσκολα τα ζητήματα που προκύπτουν»

Υπενθυμίζουμε πως το Εφετείο μπορεί α) να επικυρώσει την απόφαση του αθλητικού δικαστή (τα δεδομένα παραμένουν όπως δημιουργήθηκαν τη Δευτέρα), β) να την ακυρώσει (επιστρέφονται οι εννέα βαθμοί στην Ανόρθωση, αφαιρούνται οι τρεις που πήρε ο Απόλλωνας), γ) να την τροποποιήσει, δηλαδή είτε να μειώσει την ποινή της Ανόρθωσης (π.χ. επιστροφή έξι εκ των εννέα βαθμών) είτε να την αυξήσει και δ) να αποφασίσει επανεκδίκαση της ένστασης, σενάριο που πάντως πολύ δύσκολα θα επαληθευτεί.

Το Εφετείο απαρτίζεται από τον πρόεδρο Πέτρο Κληρίδη, τον αντιπρόεδρο Βάσο Θεοδώρου και τα μέλη Γιώργο Καλαντζή, Παύλο Παύλου (παραιτήθηκε ο Ηλίας Στεφάνου που ανέλαβε την εκπροσώπηση του δρα Κυριακού Γιάγκου), είναι τέσσερα.

Σημειώνεται πως η θέση της Ανόρθωσης είναι ότι ήταν λανθασμένη η διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι την έκδοση της απόφασης του αθλητικού δικαστή και πως ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης δεν θα ‘πρεπε να λάβει υπόψη τις παρεμβάσεις (Ανδρέα Μιχαηλίδη-ΚΟΑ) και τα νέα στοιχεία που προέκυψαν μετά την εκδίκαση της ένστασης.