Φόρμα αναζήτησης

Το μοναδικό σενάριο που βάζει εξάδα την Ανόρθωση

Η Ανόρθωση δεν κατάφερε να… κερδίσει την υπόθεση Ουζόχο καθώς ο αθλητικός δικαστής έκανε δεκτή την ένσταση του Απόλλωνα κατά του κύρους του αγώνα της 2ας Φεβρουαρίου.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει βαρύτατες βαθμολογικές συνέπειες στην ομάδα της Αμμοχώστου, καθώς πέραν του ότι μηδενίζεται στον εν λόγω αγώνα όπου είχε πάρει τρεις βαθμούς, της αφαιρούνται άλλοι έξι.

Αυτό σημαίνει πως η «Κυρία» από τους 34 βαθμούς… κατρακυλά στους 25 και πέφτει στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, στο -3 από την έκτη, πλέον, Ομόνοια.

Με μία αγωνιστική να απομένει μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος, υπάρχει μόνο ένα σενάριο που βάζει την Ανόρθωση στην εξάδα και της δίνει συμμετοχή στο πρώτο γκρουπ των πλέι οφ.

Ο μοναδικός τρόπος να γίνει αυτό είναι η Ανόρθωση να κερδίσει τον Ερμή στο στάδιο «Αμμόχωστος» (Σάββατο, 19:00) και η Ομόνοια να χάσει από την ΑΕΛ στο ΓΣΠ (Σάββατο, 18:00).

Σε αυτή την περίπτωση, Ανόρθωση και Ομόνοια θα ισοβαθμήσουν στους 28 βαθμούς και οι κυανόλευκοι θα υπερέχουν λόγω των μεταξύ τους αγώνων και συγκεκριμένα για το εκτός έδρας γκολ που πέτυχαν στον πρώτο γύρο (1-1 στο ΓΣΠ, 0-0 στο «Α. Παπαδόπουλος)».

Βεβαίως, ακόμη κι αν η προσφυγική ομάδα καταφέρει να μπει στην εξάδα, τα όνειρά της για ευρωπαϊκό εισιτήριο έχουν τελειώσει, καθώς η διαφορά της από την τέταρτη θέση (ΑΕΚ), που ίσως στείλει τον κάτοχό της στην Ευρώπη, έχει πάει πλέον στους 11 βαθμούς.

Πάντως, στην Ανόρθωση ελπίζουν πως θα δικαιωθούν στην έφεση -στην οποία δεδομένα θα προχωρήσουν- και ότι δεν θα ισχύσει η αφαίρεση εννέα (συνολικά) βαθμών.