Φόρμα αναζήτησης

Την κλοτσάει συνεχώς η Ομόνοια – Οι ευθύνες του Αναστασίου

Ακόμη μία εβδομάδα μπήκε με τα πρόσωπα όλων στο πράσινο στρατόπεδο να είναι κατεβασμένα, αφού και πάλι η ομάδα τους δεν μπόρεσε να κάνει το αυτονόητο στην έδρα της απέναντι σε μία μικρομεσαία ομάδα... [...]

Read More...

Τι να γράψεις και πάλι για την Ομόνοια…

Ακόμη μία εβδομάδα μπήκε με τα πρόσωπα όλων στο πράσινο στρατόπεδο να είναι κατεβασμένα, αφού και πάλι η ομάδα τους δεν μπόρεσε να κάνει το αυτονόητο στην έδρα της απέναντι σε μία μικρομεσαία ομάδα.

Το 2-2 με τη Δόξα απλά πιστοποίησε πως η φετινή Ομόνοια είναι περιορισμένων δυνατοτήτων. Ακούγεται βαρύ, αλλά είναι η πραγματικότητα.

Σε ένα παιχνίδι όπου είχε χρυσή ευκαιρία να πλησιάσει σε απόσταση βολής την 6η θέση, έκανε δώρα που στο τέλος πιθανόν να της στοιχίσουν. Μία ομάδα που από την αρχή της χρονιάς, παρόλο που ξεκίνησε ιδανικά, πάσχει.

Κλοτσάει συνεχώς την όποια ευκαιρία της δίνεται για να μπει στην εξάδα. Απέναντι στη Δόξα έκανε και πάλι τα… δικά της, μένοντας στο 2-2 μέσα στην έδρα της, που παλιότερα κανένας αντίπαλος δεν έμπαινε καν στη σκέψη να πάρει κέρδος. Μόνο που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει η χαρά του καθενός.

Απομένουν ακόμα δύο παιχνίδια για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης και για να καταφέρει να πετύχει τον μοναδικό στόχο που της απέμεινε θα πρέπει να εμφανιστεί στο γήπεδο μία άλλη Ομόνοια.

Με ποδοσφαιριστές που να ξεχειλίζουν από πάθος και ενέργεια και όχι να κάνουν παιδαριώδη λάθη. Με ποδοσφαιριστές που έστω και την υστάτη να αντιληφθούν ποια φανέλα φοράνε.

Τα πράγματα είναι δύσκολα. Η Ομόνοια θα πρέπει να κερδίσει Ανόρθωση (εκτός) και ΑΕΛ (εντός) και παράλληλα η Νέα Σαλαμίνα να μην κερδίσει έναν εκ των δύο της αγώνων.

Επίσης θα τη βόλευε ο Απόλλωνας να κερδίσει την ένσταση για το παιχνίδι με την Ανόρθωση, ώστε να πάει στο +3 από την προσεχή αντίπαλό της και να ικανοποιείται και με ισοπαλίες στα δύο τελευταία παιχνίδια.

Ακόμα και έτσι όμως εξαρτάται από άλλους.

Οι ευθύνες του Aναστασίου

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέλαβε μία ομάδα με προβληματικό ρόστερ. Αυτό δεν το αμφιβάλλει κανείς. Τον Ιανουάριο προέβη στις δικές του… πινελιές, δείχνοντας την πόρτα της εξόδου σε πέντε ποδοσφαιριστές.

Έφυγαν οι Αλμπίν, Ενρίκες, Αντόνια, Τζαΐλσον και Γκρίνιτς, ενώ άλλος ένας έφυγε από μόνος του για την Ισπανία (Λόπεθ). Ουσιαστικά αντί να ενδυναμωθεί η ομάδα, αποδυναμώθηκε.

Για παράδειγμα, στο παιχνίδι με τη Δόξα, στο δεξί άκρο της άμυνας μετά τον τραυματισμό του Λόρα έπαιξε ο Βύντρα, ενώ στην ομάδα υπάρχει ο Μότα και ο νεαρός Φώτη.

Τους άφησε όμως εκτός αποστολής, στέλνοντάς τους το μήνυμα πως δεν τους υπολογίζει και ιδιαίτερα. Στο αριστερό άκρο της άμυνας χρησιμοποιεί τον Πρτσε που η θέση του είναι στο κέντρο της άμυνας, ενώ στο ρόστερ υπάρχει ο Μανρίκε. Όχι πως ο Κροάτης είναι άσχημος, αλλά δεν είναι η θέση του.

Άρα, λοιπόν, και σε αυτή τη θέση η ομάδα… πονάει. Επίσης αποφασίστηκε να μην αποκτηθεί επιθετικός από τη στιγμή που ο Ντάρμπισαϊαρ δεν έχει καμία σχέση με τον επιθετικό που γνωρίσαμε τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ ο φιλότιμος Ραμίρες δεν έχει και την καλύτερη σχέση με τα δίχτυα.

Γενικά ο Ελλαδίτης τεχνικός έχει ευθύνες για το γεγονός πως δεν υπάρχουν επιλογές σε σημαντικές θέσεις και η ομάδα χαρακτηρίζεται από έλλειψη σταθερότητας. Αυτό συνβαίνει γιατί συνεχώς πειραματίζεται.

Για παράδειγμα, με τη Δόξα δεν έπαιξε καθόλου ο νεαρός Τζιωνής, ο οποίος όποτε πήρε φανέλα βασικού ήταν εκ των διακριθέντων, ενώ έμεινε στον πάγκο ο Ζίβετς, ο οποίος μπαίνοντας στο δεύτερο μέρος ήταν διαρκής απειλή. Ουσιαστικά δεν έκανε καλό κοουτσάρισμα απέναντι στη Δόξα.

Κάποιοι μπορούν να πουν ότι η Ομόνοια στάθηκε άτυχη με τα δοκάρια και ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά όσον αφορά την εξέλιξη.

Οι αδυναμίες όμως υπάρχουν και πολύ πιθανόν να αφήσουν την Ομόνοια εκτός εξάδας.

Send this to a friend