Φόρμα αναζήτησης

Έφυγε και το τελευταίο… μηδενικό, με την πρώτη φορά της ΑΕΚ! (πίνακας)

Χρειάστηκε να έρθει η 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος για να μείνει η ΑΕΚ «καθαρή» από το πρόστιμο για τη μη χρησιμοποίηση δύο Κυπρίων παικτών στην αρχική της ενδεκάδα!

Οι κιτρινοπράσινοι ήταν μαζί με την Πάφο οι δύο ομάδες που πλήρωναν σε κάθε αγώνα το σχετικό πρόστιμο, μέχρι την 8η αγωνιστική, στην οποία οι Παφίτες ξεκίνησαν για πρώτη φορά με δύο Κύπριους αφήνοντας την ΑΕΚ να είναι η μοναδική με… μηδενικό.

Ενόψει όμως του αγώνα με τη Δόξα, ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ επέλεξε δύο γηγενείς ποδοσφαιριστές στο αρχικό του σχήμα για πρώτη φορά φέτος, αφού πέραν του Σπόλιαριτς, φανέλα βασικού πήρε και ο Ιωάννου.

Αυτή είναι, λοιπόν, η πρώτη φορά που η ομάδα της Λάρνακας δεν θα πληρώσει το σχετικό πρόστιμο, «ισοφαρίζοντας» Πάφο και Ομόνοια που επίσης από μία φορά άρχισαν με δύο γηγενείς παίκτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ είναι η ομάδα με το δεύτερο μεγαλύτερο πρόστιμο μέχρι στιγμής αφού η… σούμα της βγαίνει στις 29.000 ευρώ, μιας και στα προηγούμενα οκτώ παιχνίδια, ξεκίνησε έξι φορές με έναν Κύπριο (πάντα ο Σπόλιαριτς) και πλήρωσε από 2.000 ευρώ σε έκαστο, ενώ δύο φορές άρχισε χωρίς κανέναν Κύπριο (από 8.500 ευρώ). Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Πάφος με 33.500, ενώ στην τρίτη η Ομόνοια με 27.000.

Δείτε σε πόσα παιχνίδια ξεκίνησε με τουλάχιστον δύο Κύπριους η κάθε ομάδα: