Φόρμα αναζήτησης

Τα βρίσκουν και προχωρούν στην Ανόρθωση

Δεν ήταν και η πιο ευχάριστη είδηση για τους φίλους της Ανόρθωσης αυτή για τη διαφωνία  ανάμεσα σε Χρίστο Πουλλαΐδη και σωματείο, ειδικά από τη στιγμή που παρουσιάστηκε σαν… ρήξη στις σχέσεις τους. Διαφωνία είναι γεγονός πως υπάρχει, πολύ δύσκολα όμως δεν θα τα βρουν οι δύο πλευρές, έτσι το σενάριο να χαλάσει το… ντιλ είναι απομακρυσμένο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο σύλλογος πρότεινε στον πρώην πρόεδρο της «Κυρίας» να του επιστρέψει το 21% των μετοχών που ο ίδιος είχε παραχωρήσει στο σωματείο όταν είχε αποχωρήσει, καθιστώντας το μεγαλομέτοχο της εταιρείας. Αυτό ήταν βεβαίως και επιθυμία του Πουλλαΐδη, καθώς από τη στιγμή που προτίθεται να ρίξει χρήμα ώστε να βοηθήσει την ομάδα να εξέλθει από το οικονομικό αδιέξοδο, θέλει να είναι σε θέση να ελέγχει την κατάσταση, κάτι που θα μπορεί να κάνει σε απόλυτο βαθμό αν καταστεί εκ νέου μεγαλομέτοχος.

Εντούτοις, ο Πουλλαΐδης έθεσε -για να γίνει το πιο πάνω- κάποιους όρους και συγκεκριμένα απαίτησε να γίνουν κάποιες αλλαγές σε ορισμένα σημεία της συμφωνίας που έγινε το 2014 για τη διαχείριση της (νεοσυσταθείσας, τότε) εταιρείας. Η τότε συμφωνία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα πολύπλοκη και στόχος του πρώην προέδρου είναι να την απλοποιήσει, διαμορφώνοντας παράλληλα κάποιους όρους της.

Η διαφωνία προέκυψε από το γεγονός πως οι διοικούντες το σωματείο δεν αποδέχονται κάποιους από αυτούς τους όρους και προτιμούν να δώσουν το 21% των μετοχών δίχως τις τροποποιήσεις της συμφωνίας που έχει απαιτήσει ο Πουλλαΐδης. Το σωματείο ανησυχεί ουσιαστικά για κάποια νομικά θέματα όσον αφορά κάποιους όρους που θεωρεί πως δύσκολα μπορούν να υλοποιηθούν, όμως όπως φαίνεται θα υποχωρήσει καθώς δεν υπάρχει άλλη λύση.

Εξάλλου, αν δεν υπογραφεί η σχετική συμφωνία, ο Πουλλαΐδης δεν προτίθεται να προχωρήσει σε χρηματοδότηση της ομάδας και στη διευθέτηση των αρκετών και σοβαρών υποθέσεων που «τρέχουν» αυτόν τον καιρό. Έτσι, ελλείψει εναλλακτικής επιλογής, μιας και δίχως τη συμβολή του πρώην προέδρου δύσκολα θα ανταπεξέλθει η εταιρεία, το όλο θέμα φαντάζει… μονόδρομος για τους ανθρώπους του σωματείου, που πάντως ελπίζουν πως στη συνάντηση που θα γίνει τις επόμενες μέρες (πιθανότατα τη Δευτέρα) θα βελτιώσουν τουλάχιστον κάποιους από τους όρους, πριν βάλουν τις υπογραφές, οι οποίες πάντως θεωρούνται δεδομένες.

Ουσιαστικά, από τη στιγμή που ο Πουλλαΐδης είναι αυτός που μπορεί (με τη βοήθεια βεβαίως του κόσμου και άλλων παραγόντων) να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο, μπορεί να λεχθεί πως κρατάει και το καρπούζι και το μαχαίρι, επομένως στην Ανόρθωση είναι «αναγκασμένοι» να κινηθούν στους ρυθμούς του.