Φόρμα αναζήτησης

Super Cup αποδείξεων για τον ΑΠΟΕΛ

Οι ποδοσφαιριστές που θα κληθούν να αγωνιστούν σήμερα έχουν επιπρόσθετο κίνητρο να πείσουν τον Δώνη πως αξίζουν θέση στην ομάδα [...]

Read More...

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»
της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Τετάρτης 9/8)

 

Ο Γιώργος Δώνης… έμαθε από το αεροπλάνο όλα όσα σχετίζονται με το ρόστερ και μετά από λίγες μέρες κατέληξε στο πλάνο με το οποίο θα μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί στη Ρουμανία.

Μέσα από τις προπονήσεις που ακολούθησαν, ο Ελλαδίτης προπονητής διαμόρφωσε έως ένα σημαντικό βαθμό άποψη και για όσους ποδοσφαιριστές δεν είχε υπό την εποπτεία του στην πρώτη του θητεία στον ΑΠΟΕΛ. Ταυτόχρονα «ξεψάχνισε» τα βιογραφικά τους για να μάθει περισσότερα στοιχεία για την επαγγελματική τους πορεία.

Οι διαιτητές του αγώνα Super Cup

Για να φθάσει όμως στο σημείο να μην έχει αμφιβολίες για την αξία και την ποιότητα κάποιων παικτών είναι απαραίτητο να τους δει αγωνιζόμενους σε επίσημο αγώνα. Και στο σημερινό παιχνίδι Σούπερ Καπ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» απέναντι στον Απόλλωνα (20:00, ΑΝΤ1) δίνεται η δυνατότητα στον κόουτς του ΑΠΟΕΛ να διαπιστώσει πώς ενεργούν και ανταποκρίνονται κάποιοι ποδοσφαιριστές σε έναν αγώνα στον οποίο κρίνεται ένας τίτλος. Να διαπιστώσει τα δυνατά και τρωτά τους σημεία και αν μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα σε οποιαδήποτε στιγμή.

«Κατάσκοπος» της Σλάβια στο «ΠΑΠ»

Μετά την πρώτη αξιολόγηση του ρόστερ, ο Δώνης πρότεινε στη διοίκηση την αποδέσμευση του Κύπρου Χριστοφόρου, ενώ αναλόγως των συμπερασμάτων που θα βγάλει σήμερα, και πιθανόν από τα επόμενα παιχνίδια, θα καταλήξει σε οριστικά συμπεράσματα για κάποιους ποδοσφαιριστές.

Συν τοις άλλοις, μην ξεχνάμε ότι από τον ΑΠΟΕΛ επίκειται η αποχώρηση ενός ακόμη ξένου/κοινοτικού για να μειωθεί ο αριθμός αυτής της κατηγορίας ποδοσφαιριστών σε 15, όπως επιβάλλει ο συγκεκριμένος κανονισμός.

Ήρθε για δοκιμαστικά ο Ιχαρός

Αν και ακριβείς προβλέψεις σχετικά με τις προθέσεις του Γιώργου Δώνη δεν μπορούν να γίνουν, κατά πάσα πιθανότητα η ενδεκάδα που θα επιλέξει θα απαρτίζεται έως ένα μεγάλο βαθμό από παγκίτες.

Με αυτόν τον τρόπο του δίνεται, επιπλέον, η δυνατότητα να ξεκουράσει κάποιες βασικές μονάδες ενόψει και του πρώτου κρίσιμου αγώνα με τη Σλάβια Πράγας.

Συνεπώς, στο αρχικό σχήμα αναμένεται να συμπεριληφθούν, μεταξύ άλλων, οι Ούρκο Πάρντο, Αγκουστίν Φαρίας, Κώστας Αρτυματάς, Τόμι Ορ, Μίκαελ Ποτέ, Ανδρέας Μακρής κ.ά.

Δεν υπολογίζεται φυσικά ο Νικόλας Ιωάννου, ενώ δεν αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ο Ζίφκο Μιλάνοφ για να προφυλαχθεί, όπως και ο Μπόι Βάτερμαν που ταλαιπωρήθηκε από ίωση τις τελευταίες μέρες. Εκτός αποστολής έμειναν και οι Καρλάο, Μπερτόλιο.

Δεν είναι σοβαρό, αλλά…

Στις προχθεσινές του τοποθετήσεις ο Γιώργος Δώνης είπε ότι το παιχνίδι δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρό, όμως την ίδια ώρα έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η ομάδα του θέλει να φτάσει στην κορυφή και αυτού του θεσμού.

Γι΄ αυτό, μπορεί  στον σημερινό αγώνα να χρησιμοποιήσει ρεζέρβες, αλλά αυτό δεν σημαίνει παρέκκλιση από τον στόχο, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Σούπερ Καπ. Πολλώ δε μάλλον όταν απέναντι των γαλαζοκιτρίνων θα βρεθεί μια ομάδα που τους πήρε το κύπελλο μέσα στο σπίτι τους και την οποία δεν κατάφεραν να κερδίσουν ούτε μια φορά πέρσι.

Άρα το κίνητρα αυξάνονται ακόμη περισσότερο. Ο ΑΠΟΕΛ θέλει αυτόν τον τίτλο, έστω και αν δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό.

Οι ποδοσφαιριστές που θα κληθούν να αγωνιστούν έχουν κι ένα επιπρόσθετο κίνητρο: να αποδείξουν ότι αξίζουν μια θέση στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, μια θέση στην ενδεκάδα στους κρίσιμους αγώνες που θα ακολουθήσουν, τόσο για την Ευρώπη όσο και στο πρωτάθλημα. Άρα, κίνητρα υπάρχουν. Όταν ονομάζεσαι ΑΠΟΕΛ διεκδικείς τα πάντα, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι ποδοσφαιριστές.

Επίσημη εκδρομή του ΑΠΟΕΛ στην Πράγα (όλες οι πληροφορίες)

Send this to a friend