Φόρμα αναζήτησης

Σταματάει η… κοροϊδία στις αλλαγές

Έχω την εντύπωση ότι ένας από τους σημαντικότερους νέους κανονισμούς διαιτησίας αφορά τις περιπτώσεις αντικατάστασης των ποδοσφαιριστών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη νέα διεθνή οδηγία, ο ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται πρέπει να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο από το πλησιέστερο σημείο της πλάγιας γραμμής, εκτός και αν ο διαιτητής αποφασίσει διαφορετικά.

Και είναι σημαντική απόφαση διότι, με όλον τον σεβασμό σε κάποιους ποδοσφαιριστές, σε μερικές περιπτώσεις κοροϊδεύουν τον κόσμο και διακωμωδούν το ίδιο το άθλημα. Και δεν είναι κυπριακό βέβαια φαινόμενο αυτό.

Αν η ομάδα τους βρίσκεται πίσω στο σκορ, τότε τρέχουν σαν αθλητές στίβου να βγουν εκτός γηπέδου, αλλά αν είναι μπροστά στο σκορ, τότε μετά δυσκολίας περπατούν. Κατά που συμφέρει, βέβαια…

Η περίληψη των αλλαγών στους κανονισμούς διαιτησίας

Ένας άλλος κανονισμός που ευνοεί το γρήγορο παιχνίδι είναι ότι ο διαιτητής μπορεί να καθυστερήσει να τιμωρήσει με κίτρινη ή κόκκινη κάρτα έναν παίκτη μέχρι την επόμενη διακοπή, εάν η ομάδα που δέχθηκε την παράβαση εκτελέσει στα γρήγορα ένα ελεύθερο λάκτισμα για να δημιουργήσει μια ευκαιρία επίτευξης τέρματος.

Ελπίζουμε οι διαιτητές μας να ακολουθούν κατά γράμμα αυτό τον κανονισμό ώστε να μην στερούν το δικαίωμα του αιφνιδιασμού στην επιτιθέμενη ομάδα.