Φόρμα αναζήτησης

Πάμπος ή Τιμούρ για Ομόνοια; Όποιος κι αν είναι, πλησιάζει…

Οι ιθύνοντες της Ομόνοιας δεν βιάζονται να συμφωνήσουν με τον νέο προπονητή, από τη στιγμή που υπάρχει η επιλογή για παραμονή του Άκη Ιωακείμ μέχρι το τέλος της χρονιάς, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα καθυστερήσουν πολύ για να φωνάξουν τον εκλεκτό για υπογραφές. Επιδίωξή τους είναι να δώσουν τον απαραίτητο χρόνο στον νέο τεχνικό να δημιουργήσει την ομάδα όπως ο ίδιος την οραματίζεται. Συνεπώς, όσο νωρίτερα επιτευχθεί η συμφωνία τόσο καλύτερες θα είναι οι προοπτικές.

Βάσει αυτής της λογικής, ο νέος κόουτς θα έχει όλο τον χρόνο μπροστά του, αφενός να διαπιστώσει, μέσω των προσεχών αγωνιστικών, τις ελλείψεις στο ρόστερ, και αφετέρου να αρχίσει το ψάξιμο ειδικά στις χώρες του εξωτερικού για τον εντοπισμό παικτών που θα ταιριάζουν στο πλάνο του. Πάνω στο τραπέζι υπάρχουν δύο δυνατά ονόματα, ενώ πολύ σύντομα όλοι οι υποψήφιοι θα τύχουν αξιολόγησης από το συμβούλιο.

Οι βασικοί υποψήφιοι δεν είναι άλλοι από τους Πάμπο Χριστοδούλου και Τιμούρ Κετσπάγια, αλλά παράλληλα υπάρχει ανοικτή επικοινωνία και με άλλους προπονητές. Όταν θα φθάσει η κατάλληλη στιγμή της επιλογής η διοίκηση θα βάλει στη ζυγαριά όλα τα δεδομένα και αναλόγως θα πράξει, διότι αυτή τη φορά δεν θέλει να επαναλάβει λάθη του παρελθόντος. Τα πλείστα μέλη του δ.σ. φέρονται να προκρίνουν τον Χριστοδούλου, αλλά ουδείς μπορεί να προδιαγράψει οτιδήποτε…

Κοινό σημείο

Κοινό θετικό σημείο για τους δύο πιο πάνω προπονητές είναι πως γνωρίζουν άριστα το κυπριακό πρωτάθλημα, τις συνθήκες και καταστάσεις που υπάρχουν, όπως και την πίεση που θα έχουν όταν αναλάβουν το τιμόνι. Δεν θα πάνε δηλαδή σε άγνωστα λημέρια. Εκ των προτέρων ξέρουν ότι θα κρίνονται κάθε Σαββατοκύριακο. Κακώς, αλλά αυτή είναι η κυπριακή ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Αν οι φίλαθλοι όμως είναι ανυπόμονοι για να δουν αποτελέσματα… χθες, τότε θεωρείται δεδομένη η αποτυχία όποιου και να πάει στο «Ηλίας Πούλλος».

Στη ζυγαριά

Ένα άλλος παράγοντας που μπαίνει στη ζυγαριά είναι ότι αμφότεροι απέδειξαν ότι έχουν το προσόν της δημιουργίας ομάδας εκ του μηδενός – αρέσκονται να αρχίζουν δουλειά το καλοκαίρι και όχι μεσούσης της περιόδου. Ο Κετσπάγια το έπραξε παλαιότερα με την Ανόρθωση, δημιουργώντας ένα πανίσχυρο σύνολο με παίκτες που αγωνίζονταν στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Στον Ολυμπιακό Πειραιώς δεν μπορεί να κριθεί διότι έφυγε νωρίς, ενώ παρέλαβε τον ΑΠΟΕΛ στην πορεία, δίχως να έχει συμβολή στις μεταγραφές του καλοκαιριού.

Ο Χριστοδούλου έχει αποδείξει όπου και να δούλεψε (Δόξα, Ολυμπιακός, ΑΕΛ) ότι έχει ταλέντο στο χτίσιμο ομάδων. Γνωρίζοντας καλά την αγορά του εξωτερικού κι εκμεταλλευόμενος τις άρτιες διασυνδέσεις που έχει, διαλέγει ποδοσφαιριστές μαχητές, με δυνατά σωματικά προσόντα, γρήγορους και με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Μπορεί η διοίκηση της Ομόνοιας να γνωρίζει ότι πρόκειται για δύο ικανούς προπονητές -γι’ αυτό και τους έχει προσεγγίσει, όπως λένε οι πληροφορίες- όμως στη ζυγαριά θα μπουν κι άλλα δεδομένα που αφορούν τον καθαυτό τρόπο δουλειάς τους και όχι μόνο.