Φόρμα αναζήτησης

Ομόνοια: Το στοίχημα της άμυνας

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Τετάρτης 12/6)

Το «άμυνα λιοντάρια» του ύμνου της Ομόνοιας τα τελευταία χρόνια δεν ισχύει, αφού την τελευταία τριετία η συγκεκριμένη γραμμή είναι… έρμαιο των αντιπάλων.

Φέτος, οι πράσινοι έκλεισαν τη χρονιά με 45 γκολ, απολογισμός πάρα πολύ κακός. Ωστόσο, κατά τη λήξασα περίοδο υπήρχε πρόβλημα και στην επίθεση (36 γκολ). Τις προηγούμενες δύο χρονιές, όμως, τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα. Τη σεζόν 2017-18 η εστία παραβιάστηκε 60 φορές, ενώ την περίοδο 2018-19 παραβιάστηκε 57 φορές.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το βάρος σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο πέφτει στη συγκεκριμένη γραμμή, η οποία πρέπει να είναι ατσάλινη για να μπορέσει η Ομόνοια να δει… άσπρη μέρα.

Eίναι δεδομένο πως θα δούμε νέα πρόσωπα μιας και έμεινε μόνο ο Γιάννης Κούσουλος, ο οποίος παρεμπιπτόντως μπορεί να δώσει σημαντικές βοήθειες και στον ανασταλτικό χώρο του κέντρου και για αρκετούς κυριαρχεί η άποψη ότι… χαραμίζεται στα μετόπισθεν.

Ως γνωστό αποχώρησαν ο Λούκας Βύντρα (μετά από μία τριετία), ο Μικαέλ Γκαφούρ, ο Φράνιο Πρτσε, ενώ μετέωρο είναι το μέλλον και του Φάνου Κατελάρη, για τον οποίο ενδιαφέρεται η ΑΕΚ Λάρνακας και ο Παναθηναϊκός.

Ο τεχνικός διευθυντής Νεόφυτος Λάρκου ξέρει πολύ καλά πως στην άμυνα πρέπει να έρθουν παίκτες με προσωπικότητα, οι οποίοι να δίνουν ασφάλεια. Σε συνεργασία με τον νέο προπονητή Χένινγκ Μπεργκ θα προσπαθήσουν να βρουν τους κατάλληλους και δεν αποκλείεται για κάποιο από αυτούς να υπάρξει υπέρβαση.

Ομόνοια: Ώρα να… γνωρίσει ο κόσμος τον Μπεργκ

Πριν λίγο διάστημα, είχε ακουστεί το όνομα του Βαλεντίν Ρομπέρζ, ο οποίος ωστόσο δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Απόλλωνα. Έναν τέτοιο παίκτη ψάχνει η ομάδα προγραμματισμού, αφού ο Γάλλος έδειξε κατά την παρουσία του στην ομάδα της Λεμεσού ότι αποτελεί εγγύηση.

Επίσης, νέα πρόσωπα θα έχουμε στην Ομόνοια και στα δύο άκρα της άμυνας. Δύο θέσεις πολύ σημαντικές που τα τελευταία χρόνια «πονάει» και δεν μπορεί να βρει παίκτες που να κάνουν τη διαφορά.

Εντός της εβδομάδας τα νεότερα

Η ενίσχυση βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στην Ομόνοια με τους Μπεργκ, Λάρκου και Ταραπουλούζη να αποφασίζουν για τις πρώτες κινήσεις.

Το πιθανότερο είναι πως εντός της εβδομάδας θα έχουμε τα πρώτα… φιρμάνια, μιας και με αρκετούς οι συζητήσεις είναι προχωρημένες.

Στόχος είναι μέχρι την 1η Ιουλίου, οπόταν και αρχίζει η προετοιμασία ,το ρόστερ να είναι συμπληρωμένο κατά 75% με 85%. Αυτό σημαίνει πως από τις 10 περίπου προσθήκες που πρέπει να γίνουν, να είναι παρών με την έναρξη της νέας σεζόν, τουλάχιστον, οι έξι.