Φόρμα αναζήτησης

Ομόνοια: Ανοικτή για άλλους τρεις η πόρτα

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Παρασκευής 24/5)

Λίγο πολύ το ρόστερ της Ομόνοιας άδειασε αφού οκτώ παίκτες ενημερώθηκαν πως δεν συνεχίζουν. Kαι για τους οκτώ όμως η αποχώρηση από το «Ηλίας Πούλλος» ήταν αναμενόμενη.

Αναφερόμαστε στους Αλμπέρτο Λόρα, Αμπντούλ Ατζαγκούν, Λουκά Βύντρα και Άλεξ Σοάρες, τον οποίων τα συμβόλαια με την ομάδα ολοκληρώθηκαν και δεν ανανεώθηκαν. Επίσης οι Σεντρίκ Λοέ, Μικαέλ Γκαφούρ, Χουανάν Εντρένα και Σάσα Ζίβετς, παρόλο που έχουν συμβόλαιο ενημερώθηκαν πως δεν υπολογίζονται.

Αυτό που μένει είναι να βρεθεί η «χρυσή» τομή για να αποχωρήσουν και είναι δεδομένο πως θα υπάρξει κόστος για τη διοίκηση Σταύρου Παπασταύρου.

Υπάρχει όμως περίπτωση να πουν και άλλοι αντίο από το οπλοστάσιο. Ως γνωστόν ο Φάνος Κατελάρης αρνήθηκε δις την πρόταση ανανέωσης, και έτσι η Ομόνοια τον έβαλε σε διαδικασία πώλησης αφού το συμβόλαιό του λήγει του χρόνου και δεν θέλει να τον χάσει τσάμπα.

Επιπρόσθετα, ενδοιασμοί υπάρχουν και για τον Μάρκο Μότα ο οποίος πρόσφερε ελάχιστα αλλά είναι παίκτης που κουβαλά εμπειρία και είναι μια ποιοτική λύση. Δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα μιας και στο πρώτο μισό δεν εγγράφηκε στο ρόστερ λόγω τραυματισμού ενώ στη συνέχεια δεν πήρε τις ευκαιρίες. Όταν άρχισε να παίζει, τα πάντα είχαν κριθεί και ως εκ τούτου το κριτήριο δεν είναι ασφαλές για την προσφορά του.

Είναι και η περίπτωση Τόμας Μεχίας. Μπορεί να μην ειδοποιήθηκε ακόμη ότι φεύγει, ωστόσο το γεγονός ότι το τεχνικό επιτελείο ψάχνει πορτιέρο οδηγεί σε αυτή την κατεύθυνση. Ο Ισπανός ήταν ασταθής κατά τη φετινή περίοδο.

Όλα τα ανοικτά μέτωπα σε αυτό το κομμάτι εκτιμούμε πως δεν θα πάρει χρόνο να κλείσουν.

Μένει η ανακοίνωση

Μόνο τα τυπικά απομένουν για να φορέσει τα πράσινα ο Τιάγκο. Ο μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστής της Νέας Σαλαμίνας συμφώνησε σε όλα με την Ομόνοια και θα αποτελέσει μάλλον το πρώτο απόκτημα για τη φετινή περίοδο. Με τους ερυθρόλευκους έκανε μια εξαιρετική χρονιά και ελπίζουν στο πράσινο στρατόπεδο πως θα δώσει ακόμα περισσότερα τη νέα περίοδο, βοηθώντας στην επίτευξη των στόχων.

Από εκεί και πέρα, ως γνωστόν υπάρχει ενδιαφέρον για τον Κορέια αλλά και για τον Ρομπέρζ, ωστόσο στην Ομόνοια κρατούν σιγή ιχθύος.

Τίποτα νεότερο

Όσον αφορά τώρα το θέμα προπονητή, τίποτα νεότερο δεν υπήρξε. Οι Νεόφυτος Λάρκου και Σίμος Ταραπουλούζης μελετούν συνεχώς ονόματα αλλά δεν βιάζονται, αφού μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας υπάρχει πολύς χρόνος. Όπως γράψαμε και χθες, ο νέος τεχνικός θα πρέπει να έχει την προσωπικότητα να αντέχει τις συνθήκες πίεσης ενός τέτοιου πάγκου, ενώ οι αρμόδιοι θα πρέπει να αναζητήσουν προπονητές οι οποίοι, εάν είναι δυνατόν, να έχουν κάνει ξανά πρωταθλητισμό.