Φόρμα αναζήτησης

Ο 38χρονος Βύντρα, οι αντικαταστάτες του για το πλάνο με Απόλλωνα

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Παρασκευής 11/1)

Αν έπρεπε να ψηφίσουμε έναν ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας με σταθερότητα και καλή παρουσία, παρά τη μέτρια πορεία, αυτός είναι ο 38χρονος Λούκας Βύντρα.

Ο Ελλαδίτης αμυντικός πέρσι τέτοια περίοδο εγγραφόταν ξανά στο ρόστερ, μιας και επί εποχής Πάμπου Χριστοδούλου είχε μπει στο περιθώριο.

Όσο παράδοξο και αν φαίνεται, αποτελεί πλήγμα η απουσία του από τα παιχνίδια. Ο επαγγελματισμός του και η άριστη φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, τον κρατούν σε υψηλό επίπεδο και γι’ αυτό τυγχάνει της εμπιστοσύνης των προπονητών του.

Στην τρίτη του χρονιά με την πράσινη φανέλα, ο Ελλαδίτης είναι σημείο αναφοράς. Φέτος έπαιξε σε 13 από τα 15 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ενώ με τον Απόλλωνα την Κυριακή θα λείψει για πρώτη φορά επί Γιάννη Αναστασίου.

Ο συμπατριώτης του προπονητής δεν τον έβγαλε λεπτό, τοποθετώντας τον τόσο ως κεντρικό αμυντικό όσο και ως δεξί μπακ. Σε ένα τόσο κομβικό παιχνίδι, η τεχνική ηγεσία θα στερηθεί ένα σημαντικό εργαλείο.

Όσον αφορά τώρα τον αντικαταστάτη του, θα είναι ένας εκ των Πρτσε ή Γκαφούρ. Ο πρώτος είναι πιο γρήγορος και ίσως προτιμηθεί, για να μπορέσει να βάλει περισσότερη αντίσταση στην επιθετική λειτουργία του Απόλλωνα.

Δεν θα το αλλάξει ο Αναστασίου

Πέραν της αλλαγής στην άμυνα, δεν αναμένεται να υπάρξει άλλη. Ο Μεχίας θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια. Οι Λόρα και Λόπεθ θα παίξουν στα δύο άκρα της άμυνας με τον Κούσουλο να είναι ένας από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς.

Οι Σοάρες, Κατελάρης και Γκόμεθ θα παίξουν στο κέντρο, με τους Ζίβετς, Μόντες και Ντάρμπισαϊαρ να αποτελούν την τριάδα της επίθεσης.

Αν τελικά προκύψει στην ενδεκάδα κάποια διαφοροποίηση μπροστά, θα αφορά τον Κολοβό, ο οποίος θα αγωνιστεί από την αρχή αντί του Μόντες.