Φόρμα αναζήτησης

Ντούρις: «Προτιμώ Κύπρο, πιστεύω θα τα βρουν Όρενμπουργκ-Ανόρθωση»

Προς το τέλος του οδεύει το… σίριαλ με τον Μιχάλ Ντούρις στην Ανόρθωση.

Μετά τις δύο συναντήσεις των Ανδρέα Παντελή και Κυριακού Γιάγκου με τη διοίκηση της Όρενμπουργκ στη Ρωσία, οι πιθανότητες να συνεχίσει ο Σλοβάκος επιθετικός στην «Κυρία» φέρονται να είναι αυξημένες καθώς στο δεύτερο ραντεβού μειώθηκε η οικονομική διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες.

Στην προσφυγική ομάδα περιμένουν πώς και πώς, εντός των επόμενων ημερών, την απάντηση των Ρώσων, ελπίζοντας πως αυτή θα είναι θετική και ο Ντούρις, που αποκτήθηκε δανεικός τον Ιανουάριο και σκόραρε 11 γκολ σε 14 συμμετοχές, θα συνεχίσει με τον φοίνικα στο στήθος.

Στο μεταξύ, ο Σλοβάκος επανέλαβε με νέες του δηλώσεις σε ΜΜΕ της πατρίδας του την επιθυμία του να συνεχίσει στην Ανόρθωση, ενώ πρόσθεσε πως το κυπριακό πρωτάθλημα του ταιριάζει περισσότερο από το ρωσικό.

Μάλιστα, ο Ντούρις φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος πως οι δύο ομάδες θα τα βρουν και θα παραμείνει στην «Κυρία».

Το μέρος των δηλώσεών του που αφορά την Ανόρθωση:

«Για μένα ήταν μια καλή σεζόν, είχα την τύχη να παίξω αρκετά και εκτιμώ τα πάντα θετικά. Μετά από αρκετό καιρό η Ανόρθωση επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είχε κάποια οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, τώρα σταθεροποιείται, είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Κύπρο.

Οι οπαδοί μας είναι τέλειοι και είναι χαρούμενοι που η ομάδα επέστρεψε στην Ευρώπη.

Θα πρέπει η ομάδα να ενδυναμωθεί. Πιστεύω πως αν έρθουν νέοι παίκτες θα γίνει ακόμη καλύτερη.

Μέχρι να πέσουν οι υπογραφές, δεν θέλω να κάνω δηλώσεις. Πιστεύω ότι στις επόμενες λίγες μέρες η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει και πως θα γίνει αυτό που θα με ικανοποιήσει.

Μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίον παίζω και ζω στην Κύπρο. Το ρωσικό πρωτάθλημα έχει περισσότερες «φυσικές» απαιτήσεις, στην Κύπρο παίζεται περισσότερο «ποδόσφαιρο» κι αυτό μου ταιριάζει περισσότερο. 

Με την Όρενμπουργκ είναι λίγο περίπλοκο γιατί έχουν τα δικαιώματά μου κι έχω ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα. Προσπαθούν να βγάλουν λεφτά από αυτό και στην περίπτωσή μου υπάρχει η εναλλακτική να πάω πίσω στην ομάδα, που πήρε το πρωτάθλημα και ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία.

Όμως δεν θέλω να πάω εκεί, προτιμώ να μείνω στην Κύπρο και πιστεύω πως Όρενμπουργκ και Ανόρθωση θα συμφωνήσουν».