Φόρμα αναζήτησης

Νέα εποχή με Παντελή στην Ανόρθωση!

Επιτέλους στην Ανόρθωση βγήκε άσπρος καπνός. Τα μέλη του σωματείου εξουσιοδότησαν στη γενική συνέλευση το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου να ψηφίσει τον Ανδρέα Παντελή για νέο πρόεδρο της εταιρείας, στη γενική συνέλευση της εταιρείας που θα γίνει την Παρασκευή. Κάτι που σημαίνει πως ο πρώην πρόεδρος της ομάδας της Αμμοχώστου θα πάρει το χρίσμα, μιας και το σωματείο είναι μεγαλομέτοχος της εταιρείας και δύναται να ορίσει ουσιαστικά τον νέο πρόεδρο. Πρόκειται για εξέλιξη που αφήνει τους πάντες στην Ανόρθωση ευχαριστημένους καθώς επιτέλους μπαίνει τέλος στη διοικητική αβεβαιότητα που επικρατούσε εδώ και εβδομάδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί το ενωτικό κλίμα που υπήρξε χθες από όλες τις πλευρές. Στη γενική συνέλευση έδωσε το παρόν του και ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας, Χρίστος Πουλλαΐδης, ενώ τα χέρια με τον νέο πρόεδρο, Ανδρέα Παντελή έδωσε ο Θέμης Βιολάρης, δείχνοντας πως θέλουν να αφήσουν πίσω τους την κόντρα που πήγε να προκληθεί.

«Τα λόγια δεν τα ξέρω»

Έτοιμος για πράξεις είναι ο Ανδρέας Παντελή, που στην ομιλία του ανέφερε καταρχάς πως είναι τιμή και ευχής έργο να μπορεί κάποιος να προσφέρει στην Ανόρθωση. Τόνισε την αναγκαιότητα για σκληρή δουλειά ώστε να ορθοποδήσει η ομάδα, αλλά και για ενότητα, γιατί όπως είπε «εδώ και οκτώ χρόνια έχουμε σκυλοφαγωθεί». Υποσχέθηκε πως δεν θα υπάρξουν διαφορές και η ομάδα θα πάει ψηλά, αναφέροντας πως τα λόγια δεν τα ξέρει, δείχνοντας την πρόθεσή του για πράξεις ώστε να ανακάμψει η Ανόρθωση, ενώ κατέληξε λέγοντας πως η ομάδα είναι προορισμένη για τα μεγάλα.

Η πρόταση Παντελή

Νωρίτερα είχε μιλήσει ο πρόεδρος του σωματείου, Χαράλαμπος Μανώλη που αναφέρθηκε στην πρόταση του Ανδρέα Παντελή. Ανέφερε πως το αίτημά του για θητεία 3,5 ετών δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό αφού το καταστατικό προνοεί μέχρι δύο χρόνια θητεία, ενώ οι λογαριασμοί της εταιρείας του είχαν ήδη δοθεί για εξέταση. Ανέφερε τα σημεία στα οποία κατέληξαν και είναι τα εξής:

* Θα αναλάβει για ενάμιση χρόνο και στο τέλος αυτού του διαστήματος η γενική συνέλευση θα αποφασίσει αν θα ανανεωθεί η θητεία του.

* Θα πρέπει να υποβάλει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό για τη νέα χρονιά.

* Ως αφετηρία θα συνεισφέρει ποσό της τάξης των 300.000 ευρώ.

* Όλες οι σημαντικές συμφωνίες θα συζητούνται, πριν υπογραφούν, με το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου.

«Αφήνουμε τα πάντα πίσω»

Να τραβήξουν όλοι μια γραμμή και να προχωρήσουν ενωμένοι ζήτησε ο Χαράλαμπος Μανώλη, καλώντας τους να αφήσουν τα πάντα πίσω και να ξεχάσουν τι έγινε τα περασμένα εννιά χρόνια, ώστε να υπάρξει συσπείρωση γύρω από τον νέο πρόεδρο της εταιρείας. Τόνισε πως πρώτος στόχος του συλλόγου ήταν να βρεθεί ο άνθρωπος που θα είναι αποδεκτός από τη μάζα του κόσμου και ότι για να βρει η Ανόρθωση τα πόδια της χρειάζεται άτομα σαν τον Ανδρέα Παντελή, ωστόσο χρειάζεται επίσης ενότητα και τη συνδρομή όλων.

«Μια γροθιά»

Στο πλαίσιο της χθεσινής γενικής συνέλευσης απηύθυνε ομιλία και ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας Χρίστος Πουλλαΐδης παρακαλώντας να υπάρξει ενότητα. «Η Ανόρθωση δεν είναι ένα άτομο, η Ανόρθωση είναι μια ιδέα την οποία στηρίζουμε, την οποίαν αγαπούμε με πάθος», ανέφερε, τονίζοντας πως η απόφασή του να αποχωρήσει ήταν δύσκολη. Δήλωσε επίσης πως θέλει να μείνουν μονοιασμένοι και ανέφερε πως «η απόφαση για τον νέο πρόεδρο πρέπει να γίνει σεβαστή και να φύγουμε σαν ένα σώμα, μια γροθιά»

Στηρίζει και ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ

Ενωτική δήλωση υπήρξε και από τον εκπρόσωπο του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ της Ανόρθωσης, που ανέφερε πως είναι έτοιμοι να στηρίξουν τον νέο πρόεδρο και υποσχέθηκαν ενώπιον της συνέλευσης πως θα σταθούν στο πλευρό του Ανδρέα Παντελή, αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα τον κρίνουν αν δεν πάει καλά.

Μιλάει με Λέβι

Ο Ανδρέας Παντελή ανέφερε πως όσον αφορά το αγωνιστικό πρέπει να γίνουν αρκετές κινήσεις γιατί η ομάδα βρίσκεται σε κάκιστη κατάσταση και εξέφρασε τη θέση του πως χωρίς καλό ποδόσφαιρο τα υπόλοιπα είναι περιττά. Ανέφερε πως σήμερα το πρωί θα έχει συνάντηση με τον προπονητή της ομάδας Ρόνι Λέβι όπου θα μιλήσουν και θα αποφασίσουν για το πώς θα κινηθούν. Είναι λογικό πως μετά και το αίσιο τέλος στο διοικητικό πρόβλημα, θα ενταθούν και οι διαδικασίες όσον αφορά τον προγραμματισμό και τις μεταγραφές που θα γίνουν ενόψει της αγωνιστικής ενίσχυσης της ομάδας.