Φόρμα αναζήτησης

Μεγάλο το κενό, όμως υπάρχουν θετικά – Πάει για καλύτερο η Ανόρθωση

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Παρασκευής 14/6)

Ίσως ο κόσμος, ή τουλάχιστον μερίδα του κόσμου της Ανόρθωσης, να ξαφνιάστηκε με το άκουσμα της είδησης αποδέσμευσης του Ζοάο Βίκτορ. Αναμφίβολα ήταν ένας πολύ αγαπημένος ποδοσφαιριστής στην ομάδα της Αμμοχώστου και η φυγή του στεναχώρησε.

Ωστόσο, οι διαδικασίες άρχισαν πριν από περίπου δύο βδομάδες όταν ο Βίκτορ ενημέρωσε για την πρόθεσή του να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα. Είναι αυτονόητο πως κανείς δεν μπορεί να κρατηθεί με το ζόρι και από αυτόν τον κανόνα δεν μπορούσε να εξαιρεθεί ο Βίκτορ, ο οποίος υπενθυμίζεται είχε συμβόλαιο μέχρι το 2021.

Μπορεί το κενό που αφήνει να είναι μεγάλο, ωστόσο υπάρχουν και κάποια θετικά από αυτή την εξέλιξη. Το πρώτο έχει να κάνει με το βαρύ του συμβόλαιο (230.000 ευρώ τον χρόνο), από το οποίο η Ανόρθωση απαλλάσσεται. Άλλο έχει να κάνει με τα δεδουλευμένα του, μέρος των οποίων χάρισε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό φτάνει τις 50.000 ευρώ.

Ο τεχνικός της ομάδας Τιμούρ Κετσπάγια άρχισε το ψάξιμο για εξεύρεση του αντικαταστάτη του Βραζιλιάνου εδώ και δεκαπέντε μέρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι στόχοι έχουν ήδη εντοπιστεί και υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να εξευρεθεί ένας ακόμα καλύτερος παίκτης.

Η απόκτηση του Αρτυματά, αν και εφόσον γίνει, είναι ανεξάρτητη από τη φυγή του Βίκτορ. Αν ο Κύπριος άσος φορέσει τελικά τα κυανόλευκα, θα αποτελέσει μία ακόμα λύση και όχι τον αντικαταστάτη του πρώην αρχηγού της Ανόρθωσης, ο οποίος θα είναι παίκτης για τον Κατάλογο Α’.