Φόρμα αναζήτησης

Καζού: «Από την αρχή το ήξερα για τον ΑΠΟΕΛ»

Στο πλαίσιο του match programme της αναμέτρησης ΑΠΟΕΛ-Αλκή για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Καζού παραχώρησε μια μίνι συνέντευξη.

Αναλυτικά:

Μισό χρόνο μετά πως νιώθεις για την επιλογή σου να έρθεις στο ΑΠΟΕΛ;

«Από την αρχή ήξερα ότι ήταν η καλύτερη απόφαση που θα μπορούσα να πάρω για όλα όσα αντιπροσωπεύει ο ΑΠΟΕΛ. Οι φίλαθλοι, η δομή, η ποιότητα του ρόστερ. Είμαι πολύ χαρούμενος που ζω αυτή τη στιγμή».

Πως είναι οι σχέσεις σου με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μέσα στα αποδυτήρια; Πως σε υποδέχτηκαν;

«Όλοι με υποδέχτηκαν πολύ καλά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που ήρθα εδώ και με την υποδοχή των παικτών, προσωπικού και των οπαδών».

Προέρχεσαι από μια μεγάλη ομάδα στη Βραζιλία. Η πίεση είναι η ίδια στον ΑΠΟΕΛ για έναν ποδοσφαιριστή;

«Η πίεση σε μεγάλες ομάδες, πάντα υπάρχει, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Εδώ στον ΑΠΟΕΛ δεν είναι διαφορετικό. Αλλά ευχαριστώ τον Θεό, ζούμε μια καλή στιγμή στο πρωταθλήμα και θα εργαστούμε σκληρά για να μείνουμε εδώ μέχρι το τέλος».

Πιστεύεις ότι η ομάδα επηρεάστηκε από τους ευρωπαικούς αποκλεισμούς; Ήταν αυτός ο λόγος που δεν είχαμε καλή απόδοση στην αρχή της σεζόν;

«Κανένας δε θέλει να βγαίνει από τόσο δυνατές διοργανώσεις. Είχαμε προσδοκίες να κάνουμε μια καλή πορεία αλλά δυστυχώς δε συνέβη. Θα δουλέψουμε σκληρά έτσι ώστε την επόμενη σεζόν να εκπροσωπήσουμε τον ΑΠΟΕΛ επάξια στην Ευρώπη».

Πως ήταν η προσαρμογή σου στην ομάδα; Βοήθησε η παρουσία του κ. Τραμεντζάνι;

«Η υποδοχή που έτυχα εδώ στην ομάδα από όλους ήταν πάρα πολύ καλή και αυτό το έκανε πολύ πιο εύκολο. Φυσικά για να καταλάβουμε τις μεθόδους εργασίας ενός προπονητή απαιτείται χρόνος. Αλλά όλα πάνε καλά, κατάφερα να προσαρμοστώ και να καθιερωθώ στην εντεκάδα. Κύριος στόχος μας είναι ο τίτλος. Είναι κάτι εφικτό και εργαζόμαστε σκληρά για να το πετύχουμε. Το Κυπριακό πρωτάθλημα έχει καλό επίπεδο και αυτό το επίπεδο είναι που με κάνει να βελτιώνομαι και να ωριμάζω καθημερινά ως ποδοσφαιριστής».