Φόρμα αναζήτησης

Καθοριστική η εβδομάδα στην Ομόνοια

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»
της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Δευτέρας 21/5)

 

Μπορεί οι μέρες που απομένουν μέχρι τη νέα έκτακτη γενική συνέλευση της Ομόνοιας να δείχνουν κενές από πλευράς… πράσινης επικαιρότητας και επίσημων κινήσεων, όμως στην πραγματικότητα είναι πάρα πολύ σημαντικές για το μέλλον του σωματείου.

Για την ακρίβεια, οι… πραγματικές εργάσιμες μέρες που απομένουν είναι βασικά μόνο οι επόμενες 4-5, δηλαδή μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, αφού μετά θα ακολουθήσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, πριν τα μέλη του «τριφυλλιού» μπουν για άλλη μια φορά σε διάστημα ενός μηνός στην αίθουσα της καταστατικής συνέλευσης και ουσιαστικά δώσουν ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην εξελεγμένη (από τις 2 Μαΐου) διοίκηση του Λώρη Κυριάκου.

Τις μέρες αυτές, λοιπόν, είναι λογικό να γίνονται παρασκηνιακές κινήσεις έτσι ώστε, αν όλα πάνε όπως τα υπολογίζει η διοίκηση, από βδομάδας να αρχίσουν αμέσως δουλειά για την επόμενη μέρα στην Ομόνοια, με στόχο η ομάδα να επιστρέψει στις πρωταγωνιστικές πορείες.

Ως γνωστόν, την επόμενη Τρίτη (29/05) θα τεθούν ενώπιον των μελών της Ομόνοιας δύο επιχειρηματικές προτάσεις.

Η πρώτη είναι αυτή του Σταύρου Παπασταύρου, πρόταση η οποία αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχει και τον πρώτο λόγο για να περάσει μέσα από τις διαδικασίες που θα ακολουθούν.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η νυν διοίκηση (εξελέγησαν και τα 15 μέλη του συνδυασμού Παπασταύρου) θα παραμείνει στη θέση της και ουσιαστικά θα ξεκινήσει, από την επόμενη κιόλας μέρα, να εφαρμόζει επίσημα το πλάνο του Κύπριου επενδυτή. Και λέμε «επίσημα», γιατί «ανεπίσημα» συμβαίνουν αρκετά πράγματα από τους ανθρώπους που εδώ και ένα 20ήμερο έχουν τα διοικητικά ηνία του συλλόγου.

Τα πάντα όμως γίνονται με διακριτικότητα και, όπως είναι λογικό, χωρίς να ανακοινώνεται οτιδήποτε από τη στιγμή που εκκρεμεί η ψήφος εμπιστοσύνης της δεύτερης συνέλευσης. Για παράδειγμα, εδώ και καιρό έχει γραφτεί το όνομα του Άνχελ Γκόμεθ ως το άτομο που έχει επιλεγεί από τη διοίκηση για να αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή, όμως από πλευράς Ομόνοιας είναι κάτι που δεν μπορεί να επικυρωθεί και επίσημα, παρά το ότι και ο ίδιος ο Ισπανός έχει κάνει δηλώσεις πως είναι έτοιμος να αναλάβει όποτε κληθεί.

Πάντως, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και περάσει η πρόταση Παπασταύρου, πιθανόν ο Άνχελ Γκόμεθ να κάνει την αρχή σε ό,τι αφορά τις επίσημες ανακοινώσεις ενόψει της νέας σεζόν.

Ενώπιον των μελών θα τεθεί, ως γνωστόν, μία ακόμη πρόταση, αυτή του επιχειρηματία Ρόη Πογιατζή.

Και αυτή είναι γνωστή εδώ και μέρες, έχει βγει στη δημοσιότητα το πλάνο για μελέτη από τα μέλη και τους φίλους της Ομόνοιας και πλέον είναι στο χέρι τους να αποφασίσουν αν την προτιμούν, σε σχέση με την πρόταση Παπασταύρου. Αν, πάντως, περάσει η συγκεκριμένη πρόταση μέσα από τη νέα συνέλευση, η νυν διοίκηση έχει ήδη προαναγγείλει πως θα αποχωρήσει.

Σε αυτή την περίπτωση, η Ομόνοια θα πρέπει, πριν προχωρήσει με οτιδήποτε άλλο (με σημαντικότερη εκκρεμότητα τον προγραμματισμό ενόψει της νέας σεζόν), θα πρέπει να εκλέξει τη νέα της διοίκηση.