Φόρμα αναζήτησης

Ίσως πιάσει… δεκάρι η Ομόνοια

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Κυριακής 23/6)

Μία εβδομάδα απέμεινε μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας της Ομόνοιας και αυτό που θέλει ο τεχνικός διευθυντής της Νεόφυτος Λάρκου και οι συνεργάτες του είναι να φτιάξουν το παζλ σε ένα ποσοστό κατά 80% ώστε ο προπονητής Χένινγκ Μπεργκ να μπορέσει να δουλέψει όσο το δυνατόν καλύτερα.

Δηλαδή να απομένουν μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος μόνο δύο με τρεις κινήσεις, οι οποίες θα αφορούν παίκτες οι οποίοι θα προσδώσουν μεγαλύτερη ποιότητα και δυναμική στην ομάδα. Όχι πως αυτοί που έρχονται τώρα υστερούν, ωστόσο μετά τον Ιούλιο ανοίγει περισσότερα η αγορά και υπάρχουν και φθηνότερες λύσεις.

Μετά την αποκτήση των Λούφτνερ (αμυντικός) και Τιάγκο (ακραίος επιθετικός), πιθανολογείται πως θα γίνουν ακόμα 7-8 προσθήκες.

Θα αποκτηθεί σίγουρα ένας τερματοφύλακας ο οποίος θα πλαισιώσει τον Κωνσταντίνο Παναγή. Ήδη γίνονται συζητήσεις με τον Φράνσις Ουζόχο. Από εκεί και πέρα θα αποκτηθεί σίγουρα ένας πρωτοκλασάτος αμυντικός, ενώ θα γίνει επίσης ακόμα μία προσθήκη για την άμυνα με παίκτη από τον κατάλογο Β΄.

Εμβολιασμός αναμένεται να γίνει και στα άκρα της άμυνας. Για το δεξί άκρο, όλα δείχνουν πως θα είναι ο Ζοέλ Περέιρα, ενώ για το αριστερό έγινε πρόταση στη Νέα Σαλαμίνα για τον Αντόνιο Κορέια, η οποία απορρίφθηκε, χωρίς όμως να έχει ναυαγήσει η περίπτωση.

Προχωρώντας στο κέντρο, θα γίνει ασφαλώς κίνηση στον ανασταλτικό χώρο, αφού αποχώρησαν Άλεξ Σοάρες, Σεντρίκ Λοέ, ενώ πέραν του Τιάγκο πιθανολογούμε πως θα γίνει ακόμα μία προσθήκη στα άκρα, μιας και ο νεαρός Μαρίνος Τζιωνής θα χάσει μέρος της προετοιμασίας, ενώ ο Χριστοφή είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς.

Τέλος, και στην επίθεση θα υπάρξει κίνηση με έναν παίκτη που θα πλαισιώνει τον Ματ Ντάρμπισαϊαρ.

Ξεκαθαρίζει με Κατελάρη

Μέχρι την Τετάρτη εκτιμούν στην Ομόνοια πως θα μπει ένα τέλος στο θέμα του Φάνου Κατελάρη. Για τον Κύπριο μεσοαμυντικό έχουν ενδιαφερθεί δύο ομάδες (ΑΕΚ Λάρνακας και Παναθηναϊκός), αλλά στην Ομόνοια θέλουν να τον κρατήσουν, φτάνει να υπάρξει κοινή γραμμή.

Ως γνωστόν, ο Κατελάρης απέρριψε δις την πρόταση ανανέωσης που του έγινε από τη διοίκηση. Αν τελικά παραμείνει, τότε θα είναι μία επιπλέον λύση, τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και στο κέντρο.

Καμία ανταπόκριση

Η διαφορά με την Primetel παραμένει, αν και από την Ομόνοια αυτό που τονίζουν είναι ότι η συνδρομητική πλατφόρμα δεν ανταποκρίνεται στα… μηνύματα για να μπει ένα τέλος και οι δύο πλευρές να τα βρουν. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε τα μηνύματα από τον πρόεδρο της εταιρείας Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος τάχθηκε καθαρά εναντίον της Primetel. Είναι επίσης ένα κεφάλαιο το οποίο πρέπει να ξεκαθαρίσει σύντομα.