Φόρμα αναζήτησης

Οι οκτώ προσθήκες της Ανόρθωσης και οι ιδιαιτερότητές τους

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»

της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Τετάρτης 23/5)

Στην Ανόρθωση κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα όσον αφορά τον Ρόνι Λέβι, με το ενδεχόμενο πάντως να αποχωρήσει ο Ισραηλινός και να αναλάβει την εθνική ομάδα της χώρας του να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Γι’ αυτό και στην ομάδα της Αμμοχώστου έχουν ήδη ξεκινήσει προεργασία ψάχνοντας τον προπονητή που κατά πάσα πιθανότητα θα τον αντικαταστήσει, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, μιας και σε τρεις εβδομάδες η «Κυρία» θα αρχίσει την προετοιμασία της.

Χρόνος όμως δεν πρέπει να χαθεί ούτε αναφορικά με τον μεταγραφικό σχεδιασμό, έτσι παρότι είναι αβέβαιο αν προπονητής της προσφυγικής ομάδας θα είναι ο Λέβι ή κάποιος άλλος, ο προγραμματισμός δεν μπορεί να μείνει στάσιμος. Ο Ισραηλινός πάντως, όπως μαθαίνουμε, είναι ενεργός και συζητά με τον πρόεδρο για το κτίσιμο της ομάδας. Το πλάνο ενίσχυσης έχει ήδη καθοριστεί από τον προπονητή και ο Παντελή το παλεύει για τις πρώτες κινήσεις.

Εκ πρώτης όψεως και θεωρώντας πως ο Μιχάλ Ντούρις παραμένει και αντιθέτως ο Σεκού Σισέ αποχωρεί, η ομάδα της Αμμοχώστου θα χρειαστεί οκτώ μεταγραφές. Οι τέσσερις εξ αυτών επείγουν και που θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την έναρξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων στις 12 Ιουλίου, ενώ οι άλλες τέσσερις, που θα αφορούν εναλλακτικές λύσεις στο ρόστερ, θα μπορούν να πραγματοποιηθούν και μέσα στον Αύγουστο, με εξαίρεση αυτή του αναπληρωματικού τερματοφύλακα.

Οι τέσσερις που «καίνε»

Η μεταγραφή που επείγει περισσότερο είναι αυτή του τερματοφύλακα καθώς από την Ανόρθωση έχουν αποχωρήσει τόσο ο βασικός πορτιέρο (Χάρους) όσο και ο δεύτερος (Παπαδόπουλος). Είναι πολύ πιθανόν μάλιστα να είναι αυτή η προσθήκη που θα γίνει πρώτα από όλες. Από εκεί και πέρα, η προσφυγική ομάδα θα χρειαστεί ακόμη έναν πρωτοκλασάτο επιθετικό, ώστε μαζί με τον Ντούρις να τους κάνει δύο, ενώ αν ο Σλοβάκος αποχωρήσει, εννοείται πως θα πρέπει να αποκτήσει και δεύτερο.

Οι άλλες δύο κινήσεις που επείγουν είναι στα άκρα της επίθεσης, απ’ όπου έχουν αποχωρήσει οι Παλάνκα, Αμπντουλάγιεφ και Ματθαίου, ενώ είναι πολύ πιθανόν τον δρόμο τους να ακολουθήσει και ο Σισέ. Ουσιαστικά η Ανόρθωση θα πρέπει να βρει τους δύο βασικούς της ακραίους επιθετικούς για τη νέα σεζόν.

Οι υπόλοιποι… γι’ αργότερα

Με τους δύο ακραίους επιθετικούς που θα αποκτήσει και τον Καρλίτος που δεδομένα παραμένει, η «Κυρία» θα τους κάνει τρεις, επομένως θα χρειαστεί ακόμη έναν (τουλάχιστον) για να βγάλει τη χρονιά. Επιπροσθέτως, η Ανόρθωση θα πάρει βεβαίως δεύτερο τερματοφύλακα, καθώς κι ένα «οκτάρι», στη θέση του Γκάντσεφ. Τέλος, η αμυντική μπορεί να είναι η πιο γεμάτη γραμμή, όμως θα χρειαστεί ακόμη μία επιλογή, πιθανώς με παίκτη κάτω των 22 ετών, για να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις.

Υπενθυμίζουμε πως για το κέντρο της άμυνας υπάρχει το βασικό δίδυμο Ντουγκλάο-Σίλντενφελντ με τρίτο τον Αρτυματά, ενώ εκεί μπορούν να βοηθήσουν επίσης Βίκτορ και Στρούνα. Ο Σλοβένος και ο Κοφί είναι οι επιλογές για το δεξί άκρο, ενώ στα αριστερά είναι ο Πράνιτς, με δεύτερη επιλογή πλέον τον Εγγλέζου – ο Πηλέας είναι πιθανόν να δοθεί δανεικός, όπως και ο Κορρέα.