Φόρμα αναζήτησης

Η «μάχη» της ΑΕΚ για Κύπριους

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Τετάρτης 12/6)

Την ώρα που η ΑΕΚ ψάχνει για ξένους/κοινοτικούς ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τη διαφορά, γίνεται προσπάθεια και για ενίσχυση του κυπριακού στοιχείου της ομάδας.

Οι Λαρνακείς δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση να πληρώνουν τσουχτερά πρόστιμα τη νέα περίοδο λόγω της μη χρησιμοποίησης Κυπρίων στο βασικό τους σχήμα, κάτι που συνέβη φέτος.

Τη δεδομένη στιγμή η ομάδα διαθέτει τον τερματοφύλακα Ανδρέα Χριστοδούλου, ο οποίος θα είναι ο αναπληρωματικός του Τόνιο, καθώς και τους δύο αριστερούς μπακ Μάριο Αντωνιάδη και Θωμά Ιωάννου. Βέβαια, υπάρχουν στην ομάδα και κάποιοι νεαροί ταλαντούχοι Κύπριοι, οι οποίοι θα κυνηγήσουν φέτος τις ευκαιρίες τους.

Όλο το βάρος των προσπαθειών θα πέσει τις επόμενες μέρες στην απόκτηση του διεθνούς μέσου Φάνου Κατελάρη, με την ΑΕΚ να ετοιμάζει, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, νέα βελτιωμένη οικονομικά πρόταση προς την Ομόνοια. Ήδη η πρώτη πρόταση των κιτρινοπράσινων, ύψους 30 χιλιάδων ευρώ, απορρίφθηκε (και ήταν λογικό) από την Ομόνοια.

Παράλληλα, η ΑΕΚ δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες για απόκτηση του Κωστάκη Αρτυματά.

Η προσπάθεια είναι να αποκτηθεί τουλάχιστον ακόμα ένας ικανός Κύπριος ποδοσφαιριστής που θα λογίζεται βασικός.

Την ίδια ώρα γίνονται προσπάθειες για εξεύρεση και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών κάτω των 22 χρόνων (κατάλογος Β’), οι οποίοι επίσης θα λογίζονται αξιόπιστες λύσεις στο βασικό σχήμα, όπως ήταν κατά τη λήξασα σεζόν οι Ιγκόρ Σίλβα, Φακούντο Γκαρσία και Έκτορ Χέφελ. Οι δύο πρώτοι μάλλον αποτελούν παρελθόν, ενώ ο τρίτος συμπεριλήφθηκε πια στον κατάλογο Α’, αφού τον περασμένο Μάιο έκλεισε τα 23 του χρόνια.