Φόρμα αναζήτησης

Για την πρωτιά και το γόητρο ο Ερμής

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»
της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Σαββάτου 28/4)

 

Ο Ερμής μπήκε… αεράτος στα πλέι άουτ, αφού είχε σε μεγάλο βαθμό εξασφαλισμένη την παραμονή του στην κατηγορία. Ως εκ τούτου, αυτό που περισσότερo τον ενδιάφερε στους δέκα αγώνες… αγγαρείας της β’ φάσης του πρωταθλήματος ήταν η πρωτιά στον β’ όμιλο, καθαρά για λόγους περηφάνιας.

Σήμερα (18:00) μπορεί η ομάδα της Αραδίππου να ανεβεί σε αυτή τη θέση αν καταφέρει να φύγει με το διπλό από την έδρα της Δόξας. Τον Ερμή τον χωρίζει μόνο ένας βαθμός από την προσφυγική ομάδα και με τρίποντο στο Μακάρειο οι «φτεροπόδαροι» θα αποκτήσουν σαφές προβάδισμα για να κατακτήσουν αυτή την πρωτιά.

Ναι μεν δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό ο συγκεκριμένος στόχος, αλλά τον θέλουν στον Ερμή για λόγους πρεστίζ και για να έχει ένα επιπλέον κίνητρο η ομάδα σε αυτές τις τελευταίες αγωνιστικές.

Για τον Κώστα Καϊάφα αυτή η πρωτιά αποτελεί και για τον ίδιο, σε προσωπικό επίπεδο, ένα σημαντικό παράσημο. Ανέλαβε την ομάδα σε μια προβληματική περίοδο και της έδωσε ταυτότητα και αξιοπρέπεια.

Ο Κύπριος τεχνικός δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα για τον απογευματινό αγώνα με τη Δόξα.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί και πάλι ο Αραμπατζής. Στα άκρα της αμυντικής γραμμής θα αγωνιστούν οι Ψάλτης (δεξιά) και Τσίνα (αριστερά), με τους Ταραλίδη και Ιμερέκοφ στο κέντρο της άμυνας. Οι Αρτάμπε και Μπάουμαν θα πλαισιώνουν τον Μαρτίνιουκ στο κέντρο, ο οποίος θα κινείται σε πιο ελεύθερο ρόλο. Οι Άλεξ Κωνσταντίνου και Μοντέιρο θα είναι στα άκρα της επίθεσης με τον Τσούμου στην κορυφή. Θέση στο βασικό σχήμα του Ερμή διεκδικεί, τέλος, και ο Δημήτρης Κυπριανού.