Φόρμα αναζήτησης

Έξω φρενών με Ρομπέρζ στον Απόλλωνα: «Κανείς παίκτης δεν μπορεί να καθορίζει το τεχνικό επιτελείο»

Επανήλθε ο Απόλλωνας διαμέσου του εκπροσώπου Τύπου του, Φανούριου Κωνσταντίνου, επί του θέματος Βαλεντίν Ρομπέρζ.

Μετά την αντίδραση του Γάλλου αμυντικού στις πρωινές δηλώσεις του Ε.Τ. των κυανολεύκων, ο Κωνσταντίνου παραχώρησε νέες ραδιοφωνικές δηλώσεις, εκφράζοντας την ενόχληση της ομάδας της Λεμεσού για τη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή και το γεγονός πως τους αποκάλεσε ψεύτες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα τόνισε μεταξύ άλλων στον SuperSport FM 104.0 πως κανείς ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να καθορίζει ποιο θα είναι το τεχνικό επιτελείο της ομάδας και ότι πλέον θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με τους κανονισμούς.

Η αρχική τοποθέτηση για το θέμα Ρομπέρζ:

«Το θέμα Ρομπέρζ είναι πολύ ξεκάθαρο για τη δική μας ομάδα. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε να μεταπείσουμε τον ποδοσφαιριστή να παραμείνει. Επειδή προσπάθησα να διατηρήσω τα προσχήματα σεβόμενος τη μεγάλη προσφορά του στην ομάδα μας. Από ‘κει και πέρα βλέποντας και τα ΜΚΔ που διατηρεί η ομάδα, είδαμε ότι μας αποκάλεσε και ψεύτες και εμένα προσωπικά και αμφισβητεί την ομάδα. Δεν έχει να κάνει το θέμα με την άδεια για την εγκυμονούσα σύζυγό του. Εμείς του δώσαμε άδεια.

Ούτε ο ίδιος αλλά κανείς άλλος ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να καθορίζει το ποιο θα είναι το τεχνικό επιτελείο του Απόλλωνα. Κανείς δεν δικαιούται να παρεμβαίνει και να λέει ποιος πρέπει να μείνει και ποιος πρέπει να φύγει από το προπονητικό επιτελείο, κάτι που προσπάθησε να κάνει ο ίδιος με παρέμβαση του. Αυτά τα έχουμε και γραπτά μηνύματα σε κινητό τηλέφωνο υψηλόβαθμου στελέχους της διοίκησης. Δεν θέλαμε να το χοντρύνουμε σεβόμενοι την προσφορά του αλλά επειδή ο ίδιος μας αποκαλεί ψεύτες δεν θα μείνουμε έτσι. Δεν πρόκειται ο Απόλλωνας να δεχθεί αυτό τον εκβιασμό.

Εμείς τον αποκτήσαμε με μεγάλη πίεση το καλοκαίρι του 2016. Όταν τον ανακοινώσαμε όλοι μας έβριζαν ότι πήραμε παίκτη με μηδέν συμμετοχές από την Αγγλία. Του δώσαμε την ευκαιρία και μας βοήθησε. Είναι απίστευτος ποδοσφαιριστής και πολύ καλός άνθρωπος. Ο Απόλλωνας, ξηλώθηκε πέρσι για να τον κρατήσει. Η κάθε του επιθυμία εκπληρώθηκε όπως και πολλά άλλα. Αύριο μπορεί να έρθει ο Φανούριος και να μην θέλει τον φροντιστή, τι θα κάνουμε;

Άρχοντας στο Κολόσσι είναι ο Σωφρόνης Αυγουστή και υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος ο Πέτρος Κονναφής. Ο κάθε ένας πρέπει να τηρεί τις συμβατικές υποχρεώσεις του όπως και ο Απόλλωνας καλείται να είναι συνεπής στις πληρωμές. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου να φέρει τις προτάσεις για να τις αξιολογήσει ο Απόλλωνας. Δεν είναι ένα χρόνο συμβόλαιο που έχει αλλά τρία και ο Απόλλωνας είναι αυτός που είναι σε θέση ισχύος».

Ήρθαν ενώπιον σας προτάσεις για τον Ρομπέρζ; «Έφτασαν προτάσεις, μια από αυτές  καλύπτει τον Απόλλωνα αλλά δεν καλύπτει τον ίδιο. Κάποιος πρέπει να δει και να βιώσει τους κανονισμούς για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι».

  • «Εμείς τον θεωρούμε και εξαιρετικό επαγγελματία και πολύ καλό ποδοσφαιριστή και εξαιρετικό άνθρωπο αλλά είναι ξεχωριστό αυτό από το σημείο για το οποίο μιλάμε».

Πόσο είναι το ποσό που θέλει ο Απόλλωνας για να τον παραχωρήσει; «Το ποσό το καθορίζει ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης».

Τώρα θα πρέπει να καλύψετε αυτό το κενό; «Θα καλύψουμε το κενό. Έφυγαν πολλοί και μεγάλοι ποδοσφαιριστές και τους καλύψαμε. Ιούνιο τα βάφαμε μαύρα και τους αποθεώναμε αρχές Αυγούστου. Έφυγε ο Σανγκόι ήρθε ο Μαγκλίτσα, έφυγε ο Μεριέμ ήρθε ο Σακέτι, έφυγε ο Μερκής ήρθε ο Ρομπέρζ, έφυγε ο Βινίσους ήρθε ο Γιούστε. Είναι πολλά τα παραδείγματα».

Είναι από την Κλουζ η πρόταση που σας καλύπτει; «Δεν θα μπω σε αυτή την διαδικασία. Τα χειρίζεται ο κ. Κίρζης μαζί με το δ.σ.».

Έχετε πρόταση από την Ομόνοια ή τον Παναθηναϊκό; «Καμιά πρόταση από Κύπρο και εννοείται ότι δεν θα παραχωρηθεί ελεύθερος. Είναι τριετές κλειστό συμβόλαιο χωρίς ρήτρα».

Θα παραχωρηθεί σε ομάδα της Κύπρου; «Δεν το συζητήσαμε αυτό αλλά άμεση προτεραιότητα είναι παραχωρηθεί στο εξωτερικό».

Για τον Φινλανδό τερματοφύλακα Βολοτίνεν; «Έχει προταθεί και αξιολογείται από τον Γιώργο Νικολάου που είναι υπεύθυνος για τους τερματοφύλακες. Θα πάρουμε δύο τερματοφύλακες για τον κατάλογο β΄,  θα έχουμε τρεις ξένους».

Για τα θέματα της ενίσχυσης και αν θα προκύψει κάτι πριν από την αναχώρηση για την Αυστρία: «Έχουμε αποστείλει προτάσεις σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και περιμένουμε απαντήσεις».

Τι γίνεται με το θέμα Τζουμ; «Πάμε σε άλλη επιλογή από την στιγμή που δεν απάντησε ο ποδοσφαιριστής. Δεν μπορούμε να περιμένουμε το πότε θα συνεχίσει ο ίδιος».