Φόρμα αναζήτησης

Εγκαινίασε νέα ενότητα η Ομόνοια: Αφιέρωμα στην πρώτη ενδεκάδα (pic)

Θέλοντας να αναδείξει την πλούσια της ιστορία η Ομόνοια εγκαινιάζει από σήμερα άλλη μία ιστορική ενότητα υπό τον τίτλο: «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ».

Στην ενότητα αυτή θα παρουσιάζονται από τους πράσινους φωτογραφίες από το παρελθόν της Ομόνοιας, συνοδευόμενες από σύντομο περιγραφικό κείμενο, κάνοντας αρχή με την πρώτη ενδεκάδα της λευκωσιάτικης ομάδας:

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 31 Οκτωβρίου 1948, ημέρα κατά την οποία ο ιστορικός σύλλογος έδωσε το πρώτο της φιλικό παιχνίδι μπροστά σε 15.000 φιλάθλους.

Αντίπαλος: Ο ΑΜΟΛ
Χώρος: Το ιστορικό γήπεδο «Γκόουλ»

«Όρθιοι είναι οι ποδοσφαιριστές που αποτελούσαν την πρώτη ενδεκάδα της Ομόνοιας! Πρόκειται για τους Χαϊτζάκ, Ρομπέρ, Σκαλιώτη, Λυμπουρή, Γωγάκη, Τσιαλή, Χαμπή, Ντικράν, Καρυόλου και Ταλιάνο.

Ο Κκιλής ήταν στην βασική ομάδα, αλλά δεν διακρίνεται στη φωτογραφία. Καθήμενοι διακρίνονται οι ποδοσφαιριστές του ΑΜΟΛ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ πραγματοποίησε μεγαλειώδη εμφάνιση και επικράτησε με 5-1. Η πρώτη παρουσία προκάλεσε αίσθηση και όλοι μιλούσαν για μία νέα μεγάλη ομάδα που είχε δημιουργηθεί», αναφέρεται στο σχετικό αφιέρωμα.