Φόρμα αναζήτησης

Δεν θα το… παρακάνουν στον Εθνικό

Ο Εθνικός επέστρεψε για να παραμείνει αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλει να μπει σε οικονομικές περιπέτειες όπως έγινε στο παρελθόν.

Η αχνιώτικη ομάδα ενισχύεται με βάση τις οικονομικές της δυνατότητες για να είναι τυπική σε όλες τις υποχρεώσεις της.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του σωματείου Μάριος Μιτσίδης ήταν ξεκάθαρος: «Θέλουμε να παραμείνουμε στην Α’ Κατηγορία, εκεί που ανήκουμε. Επιστρέψαμε για να μείνουμε και θα δουλέψουμε σεμνά και προσγειωμένα για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας».

Για να συνεχίσει λέγοντας: «Θέλουμε να παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα μέσα στις δικές μας οικονομικές δυνατότητες. Θα ενισχυθούμε μέχρι εκεί που φθάνει το χέρι μας. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να βάλουμε το σωματείο σε οικονομικές περιπέτειες. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και να έχουμε μια υγιή ομάδα την οποία θα χαιρόμαστε όλοι στο Δασάκι».

Σχεδόν όλες οι κινήσεις που έγιναν αφορούν ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο κυπριακό πρωτάθλημα. Πρόκειται για παίκτες που δεν χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Με αυτόν τον τρόπο ο Γιώτης Εγκωμίτης απέφυγε το ρίσκο και έκτισε έναν βασικό κορμό με παίκτες που γνωρίζει. Αυτή ήταν και η επιδίωξή του από την αρχή. Μέχρι τώρα αποκτήθηκαν οι Λαμπάν, Μιγκελίτο, Γκλομπάρτ, Κυπριανού, Χαραλάμπους.

Μοναδική εξαίρεση είναι ο Σκοπιανός επιθετικός Γιόβαν Κοστόφσκι. Είναι 32 ετών και είναι διεθνής με την Εθνική Σκοπίων. Τα τελευταία έξι χρόνια αγωνιζόταν στη Λέουβεν του Βελγίου σκοράροντας 31 φορές σε 106 αγώνες πρωταθλήματος. Αγωνίστηκε επίσης σε Βάρνταρ, Σεμεντάρνικα, ΟΦΗ, Μέταλουργκ Σκοπίων και Όρντουσπορ.

Θα αποκτηθούν τερματοφύλακας, κεντρικός αμυντικός και δύο πλάγιοι επιθετικοί.