Φόρμα αναζήτησης

Αυγουστή για Ρομπέρζ, μεταγραφές, Ευρώπη και όχι μόνο

Καλεσμένος στο ΡΙΚ2 και την εκπομπή «Γκολ και Θέαμα» ήταν ο προπονητής του Απόλλωνα, Σωφρόνης Αυγουστή, το βράδυ της Δευτέρας.

Ο τεχνικός της ομάδας της Λεμεσού δεν έριξε φως όσον αφορά το θέμα που φαίνεται να έχει προκύψει με τον Ρομπέρζ, καθώς αρκέστηκε να αναφέρει πως το χειρίζεται αποκλειστικά η διοίκηση.

Από εκεί και πέρα, ο Αυγουστή ανέφερε…

Για το τι έφταιξε στο πρωτάθλημα: «Έγιναν λάθη και από τη δική μου πλευρά σε κάποια θέματα. Όμως το πιο σοβαρό θέμα ήταν η ατυχία με κάποιους τραυματισμούς, όχι μυϊκούς, αλλά κάποιους που δεν περιμέναμε.  Σίγουρα και η απώλεια του Μάγκλιτσα, παρόλο που πιστεύαμε ότι θα βρούμε τις λύσεις».

Για τα χαρακτηριστικά των μεταγραφών και τον μ.ο. ηλικίας: «Το σημαντικό είναι το τι σου δίνει ο κάθε παίκτης στο γήπεδο. Δεν έχει σημασία αν είναι 35 ή 20. Μπορεί ένας 20χρονος να μη σου δίνει αυτά που προσφέρει ένας 35άρης. Σίγουρα η  ομάδα χρειάζεται φρεσκάδα και να γίνει πιο γρήγορη, όπως είχαμε τη σεζόν 2017-18 που πρόσφερε και θέαμα και άδικα κατά την άποψή μου δεν κατέκτησε τον τίτλο. Θα έρθουν παίκτες σε όλες τις γραμμές. Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν από την πρώτη στιγμή που θα έρθουν, τι ανάγκες έχει η ομάδα και ποιους στόχους».

Για την Ευρώπη και αν ο στόχος είναι οι όμιλοι: «Η είσοδος στους ομίλους δεν είναι κάτι εύκολο. Το θεωρούμε δεδομένο στην Κύπρο.  Σίγουρα είναι ο στόχος, αλλά το πιο σημαντικό είναι να φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα να τη χαίρεται ο κόσμος. Είναι άδικο για την ομάδα αυτή η εικόνα που έμεινε στο τέλος. Αυτή η ομάδα παρουσίασε πολύ καλό ποδόσφαιρο αν πάμε λίγο πίσω».

Για τους δανεικούς Ματίγια Σπόλιαριτς, Πίττα και Καρώ: «Τρία δικά μας παιδιά παρουσίασαν πολύ καλό πρόσωπο. Και ο Ματίγια και ο Πίττας βοήθησαν πάρα πολύ τις ομάδες τους στο επιθετικό κομμάτι και αυτό μας αφορά, θα μας δώσει μεγαλύτερη δυναμική. Θα είναι σίγουρα στο οπλοστάσιο μας τη νέα σεζόν».

Για τον Βάλε: «Ο Βάλε έκανε πολλά πράγματα σε αυτόν το σύλλογο και τον αγάπησε ο κόσμος. Είναι δύσκολο για τον επόμενο που θα τον αντικαταστήσει. Πρέπει να δείξουμε στήριξη και στον νέο τερματοφύλακα, όπως δείξαμε και στον Βάλε».