Φόρμα αναζήτησης

Αβέβαιη κατάσταση και αγωνία στην Ανόρθωση

Αβέβαιη παραμένει η κατάσταση στην Ανόρθωση και η αγωνία στις τάξεις της ομάδας της Αμμοχώστου συνεχίζεται, σε διάφορα μέτωπα [...]

Read More...

Αβέβαιη παραμένει η κατάσταση στην Ανόρθωση και η αγωνία στις τάξεις της ομάδας της Αμμοχώστου συνεχίζεται, σε διάφορα μέτωπα.

Η αναβολή της εκδίκασης της ένστασης που κατέθεσε ο Απόλλωνας κατά του κύρους του αγώνα της 2ας Φεβρουαρίου για το γνωστό θέμα με τον Φράνσις Ουζόχο παρατείνει αυτή την αγωνία, ίσως μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν και θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση.

Λέμε ίσως, γιατί δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να μην κοινοποιηθεί εντός της Τετάρτης η κρίσιμη απόφαση και να επιφυλαχθεί, όπως έχει κάνει ο αθλητικός δικαστής σε προηγούμενες σοβαρές υποθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αναβολή προέκυψε εξαιτίας της απόφασης που πήρε το Σάββατο στη συνεδρία του ο ΚΟΑ να ακυρώσει το δελτίο υγείας του 20χρονου Νιγηριανού τερματοφύλακα. Ο αθλητικός δικαστής ζήτησε τα πρακτικά της εν λόγω συνεδρίας, τα οποία όμως θα επικυρωθούν την Τρίτη, έτσι δεν μπορούσε ο κ. Αριστοτέλης Βρυωνίδης να τα είχε νωρίτερα στα χέρια του.

Σε κάθε περίπτωση, η τύχη του αγώνα με τον Απόλλωνα αναμένεται να κριθεί από το από πότε θα θεωρηθεί άκυρο το δελτίο υγείας του Ουζόχο. Το νομικό τμήμα της «Κυρίας» αναμένεται να υποστηρίξει πως το επίμαχο δελτίο θεωρείται άκυρο από τη μέρα της έκδοσης της σχετικής απόφασης, δηλαδή το Σάββατο 9/2, και όχι εξαρχής, και επομένως ίσχυε στις 2 του μήνα στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, άρα η συμμετοχή του ποδοσφαιριστή ήταν νομότυπη.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως έχει αλλάξει ο δικηγόρος που θα εκπροσωπήσει την Ανόρθωση στην εκδίκαση, καθώς έχει αποσυρθεί ο Λοΐζος Χατζηδημητρίου και την κρίσιμη υπόθεση έχει αναλάβει ο Γιώργος Χριστοφίδης.

Τα άλλα μέτωπα

Η αγωνία στις τάξεις της Ανόρθωσης δεν περιορίζεται μόνο σε ό,τι αφορά την τύχη του αγώνα με τον Απόλλωνα, αλλά και στην εξέλιξη των αστυνομικών ερευνών γύρω από το θέμα. Οι καταθέσεις συνεχίζονται, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το πρωί της Τρίτης λήγει το διάταγμα προσωποκράτησης του αναπληρωτή προέδρου της εταιρείας και γιατρού της ομάδας δρος Κυριάκου Γιάγκου και προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιηθεί αν θα ανανεωθεί ή αν θα αφεθεί ελεύθερος.

Την ίδια ώρα, οι φήμες πως ενδεχομένως να προκύψουν διοικητικές εξελίξεις είναι έντονες. Στον πρόεδρο Ανδρέα Παντελή ασκείται βαριά κριτική από μεγάλη μερίδα του κόσμου της ομάδας και είναι αβέβαιο κατά πόσον έχει κάνει σκέψεις αναφορικά με το μέλλον του στον προεδρικό θώκο ή επίσης αν το σωματείο, ως μεγαλομέτοχος της εταιρείας, θα προβεί σε κάποιες ενέργειες.

Επιπροσθέτως, ο Φράνσις Ουζόχο εξακολουθεί να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και να κάνει σκέψεις για αποχώρησή του, με τη διοίκηση και τον προπονητή της ομάδας να συνεχίζουν την προσπάθεια μετάπεισής του. Αξίζει να σημειωθεί πως για να μπορέσει να αγωνιστεί ξανά ο Νιγηριανός πορτιέρο θα πρέπει να εκδώσει νέο δελτίο υγείας.

Send this to a friend