Φόρμα αναζήτησης

Απόλλων: Αναγνωρίζουν την προσφορά του, αλλά…

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Tετάρτης 8/5)

Εκτός απροόπτου δεν θα είναι στο δυναμικό του Απόλλωνα τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Μπρούνο Βάλε. Οι πληροφορίες κυκλοφόρησαν από τη Δευτέρα, ενώ χθες έγιναν πολύ έντονες. Επισήμως δεν υπήρξε επιβεβαίωση, αλλά ούτε και διάψευσή τους.

Ο 36χρονος Πορτογάλος κίπερ έχει συμβόλαιο μέχρι τον Μάιο του 2020, παρ’ όλα αυτά τις επόμενες μέρες θα κληθεί από τη διοίκηση με αντικείμενο την πρόωρη διακοπή του.

Αναγνωρίζουν την τεράστια προσφορά του στην ομάδα τα τελευταία χρόνια, αλλά οι τεχνικοί υπεύθυνοι έκριναν ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή να χωρίσουν οι δρόμοι του Βάλε με την ομάδα.

Εφόσον οριστικά κλείσει ο κύκλος του Πορτογάλου πορτιέρο στο Κολόσσι, ακόμα και οπαδοί που τον κριτίκαραν έντονα όταν έφερε ξεκάθαρη ευθύνη σε κάποια τέρματα που δεχόταν κατά καιρούς, αναμένεται να τον χειροκροτήσουν στο τελευταίο του «αντίο» με τα χρώματα του Απόλλωνα.

Αποφασίζοντας οι υπεύθυνοι του προγραμματισμού να δώσουν απολυτήριο στον Βάλε, ξεκίνησαν ήδη τις προσπάθειες για να φέρουν άλλον τερματοφύλακα πρώτης γραμμής.

Οι πληροφορίες ότι «παίζει» η υποψηφιότητα Αριέλ Αρούς δεν επιβεβαιώνονται. Ούτε η περίπτωση του κίπερ της Νέας Σαλαμίνας Ρόμπερτ Βεσελόφσκι είναι στη λίστα του διευθυντή ποδοσφαίρου Πέτρου Κονναφή.

Παράλληλα, με τη λήξη της σεζόν θα αποχωρήσει και ο Τάσος Κίσσας. Έχει κι αυτός συμβόλαιο αλλά θα τον καλέσουν για πρόωρο «διαζύγιο».

Αυτό σημαίνει ότι οι κυανόλευκοι θα πάρουν δύο τερματοφύλακες, ο δεύτερος μάλλον θα είναι (και πάλι) Κύπριος. Εκτός αν πάνε για παίκτη που θα περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Β’ (δηλαδή κοινοτικός κάτω των 22 χρόνων).

Προσεχώς θα κληθούν για συζητήσεις με αντικείμενο το πρόωρο «σπάσιμο» των συμβολαίων τους οι Καραγιόλ, Μπρου και Κερμπρ. Φεύγει φυσικά ο Σκέμπρι, του οποίου λήγει το συμβόλαιο την 31η Μαΐου.

Έτσι πάει και το ξέρουν…

Ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης και ο ποδοσφαιρικός διευθυντής Πέτρος Κονναφής δέχθηκαν και δέχονται κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού μερίδα του κόσμου θεωρεί ότι φέρουν ευθύνη για το ότι ούτε και φέτος πήρε κάποιον τίτλο η ομάδα.

Τα γνωρίζουν κι οι ίδιοι πως έτσι λειτουργούν τα πράγματα. Στις επιτυχίες παίρνουν τα εύσημα, όταν όμως εξελιχθούν… ανάποδα τα πράγματα, αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις δέχονται τη μεγαλύτερη κριτική.