Φόρμα αναζήτησης

ΑΠΟΕΛ: Οι πρόβες τίτλου και το χάλι του β’ μέρους

 

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»
της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Δευτέρας 7/5)

 

Πρόβες για το 27ο πρωτάθλημα, 6ο συνεχόμενο, κάνει από το βράδυ του Σαββάτου ο ΑΠΟΕΛ μετά τη νίκη 2-1 επί της ΑΕΛ στο Τσίρειο στάδιο.

Μια νίκη που συνοδεύτηκε από δυο εικόνες. Αυτήν του Α΄ ημιχρόνου, όπου ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε ως μεγάλη ομάδα και μπορούσε να προηγηθεί της ΑΕΛ ακόμη με τρία τέρματα διαφορά κι αυτήν στο Β’ ημίχρονο, όπου αγωνίστηκε ως μια πολύ μικρή ομάδα της σειράς!

Η εμφάνιση του Α΄ μέρους προκάλεσε ενθουσιασμό, αυτή του Β΄ μέρους απλώς προβλημάτισε. Βέβαια, όπως είπε και ο Μπαλταζάρ, στο τέλος αυτό που μετρά είναι οι τρεις βαθμοί!

Στον ΑΠΟΕΛ, μετά το 2-1 επί της ΑΕΛ στο Τσίρειο, ξεκουράστηκαν για λίγο, και από σήμερα ο καθένας από τη δική του θέση ξεκινά δουλειά για τον τελικό πρωταθλήματος. Κι όταν λέμε τελικό, το εννοούμε. Δεν υπάρχει άλλος αγώνας, είναι ο τελευταίος της χρονιάς!

Τι έχουν όμως να κοιτάξουν αυτή τη βδομάδα στον ΑΠΟΕΛ;

  • Το πρώτο είναι η κατάλληλη προετοιμασία της ομάδας ώστε να μην παρουσιάσει τα χάλια του Β΄ ημιχρόνου στο Τσίρειο κι αν είναι δυνατόν να παίξει σε ολόκληρο τον αγώνα με τον ρυθμό του Α΄ μέρους.
  • Η διοίκηση θα πρέπει να τρέξει να δει τι θα κάνει τον κόσμο και πώς θα καταφέρει να γεμίσει το ΓΣΠ. Είπαμε, αυτό το παιχνίδι είναι το τελευταίο και κίνητρο για όλους είναι ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Κι εδώ που έφθασε πλέον ο ΑΠΟΕΛ δεν θέλει με τίποτε να αυτοκτονήσει και παράλληλα πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο που μπορεί και πρέπει να παίζει μια πρωταθλήτρια ομάδα. 

Περίπου 4 βδομάδες

Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ότι θα παρουσιάσει φέτος το βασικό κομμάτι του προγραμματισμού που θα κάνει η διοίκηση της εταιρείας και θα έχει περίπου διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων (από τα μέσα Μαΐου μέχρι και το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου). Μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να γίνουν τα ακόλουθα σημαντικά πράγματα:

  • Να αποφασιστεί ποια θα είναι η τεχνική ηγεσία για τη σεζόν 2018-19. Μπρούνο Μπαλταζάρ ή κάποιος άλλος;
  • Να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες για την προετοιμασία, τα φιλικά παιχνίδια και τα ταξίδια που θα ακολουθήσουν στην Ευρώπη.
  • Να γίνει σε μεγάλο βαθμό η συμπλήρωση του νέου ρόστερ της ομάδας, όπου και αναμένεται για άλλη μια φορά να έχουμε μεγάλες αλλαγές. Αυτό το τελευταίο είναι και πιο σημαντικό κομμάτι για να έχει και πάλι ο ΑΠΟΕΛ επιτυχημένη πορεία στην Ευρώπη.