Φόρμα αναζήτησης

ΑΠΟΕΛ: Μόνο με βελτίωση το «απόλυτο»

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Παρασκευής 15/3)

Ό,τι έπραξε τις προηγούμενες δύο φορές που επισκέφθηκε το Τσίρειο κατά τη φετινή χρονιά θα προσπαθήσει να κάνει ο ΑΠΟΕΛ την Κυριακή εναντίον του Απόλλωνα.

Στις δύο επισκέψεις τους στο στάδιο της Λεμεσού, οι γαλαζοκίτρινοι μετρούν ισάριθμες νίκες σε ντέρμπι.

Πρώτα ήταν η νίκη επί της ΑΕΛ (0-1) και έπειτα επί του Απόλλωνα (2-1), επιτυχία που έφερε την ομάδα σε θέση ισχύος έναντι του βασικού ανταγωνιστή της για την κατάκτηση του τίτλου.

Όμως, από τη στιγμή που δεν κατάφερε να προστατεύσει το προβάδισμά του, τώρα ο ΑΠΟΕΛ καλείται να επαναλάβει ό,τι έκανε και στις 24/2 στο πλαίσιο της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου.

Ένα στοιχείο αξιοσημείωτο πάντως είναι πως ο ΑΠΟΕΛ τα πάει περίφημα μακριά από το ΓΣΠ, αφού πανηγύρισε εννέα φορές, εξήλθε δύο φορές ισόπαλος, ενώ δέχθηκε μόλις μία ήττα, από την ΑΕΚ στο «Αρένα».

Συγκεκριμένα, μακριά από την πρωτεύουσα μάζεψε 29 βαθμούς εν αντιθέσει με το ΓΣΠ στο οποίο πήρε 22 βαθμούς. Οι αριθμοί μπορούν να αναλυθούν με διάφορους τρόπους, όμως, δεν προδικάζουν τίποτα για το μέλλον.

Αυτό που προέχει την Κυριακή είναι οι γαλαζοκίτρινοι να παρουσιαστούν βελτιωμένοι σε σχέση με τους τελευταίους αγώνες απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, αφού επείγονται για τη νίκη που θα τους φέρει και πάλι στην πρώτη θέση.

Ο Πάολο Τραμετζάνι καλείται να βελτιώσει τη μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας και να βρει την ισορροπία μεταξύ των τριών γραμμών. Επιβάλλεται να το κάνει αυτό τώρα όσο ποτέ άλλοτε, καθώς εισερχόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Απομένουν ακόμη επτά αγωνιστικές και κανείς στις τάξεις της ομάδας δεν θέλει να σκέφτεται ότι ο Απόλλωνας θα ξεφύγει στη βαθμολογία.

Πιο δύσκολο του Βούρου

Σήμερα ενδεχομένως να ξεκαθαρίσει εντελώς η κατάσταση των Πραξιτέλη Βούρο και Καρλάο όσον αφορά τη συμμετοχή τους στο ντέρμπι της Κυριακής. Ο πρώτος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο τελευταίο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ ο δεύτερος δεν κατάφερε να αγωνιστεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Βραζιλιάνος συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να τεθεί στη διάθεση του Ιταλού, ενώ αν απουσιάσει ο Ελλαδίτης άσος, τότε την τριάδα της άμυνας θα αποτελούν ο Καρλάο μαζί με τους Μερκή και Ιωάννου.

Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει ούτε ο Καρλάο, τότε ίσως κληθεί να αγωνιστεί ο Ρουέδα, εκτός και αν έχει κάτι άλλο στο μυαλό του ο Τραμετζάνι. Επίσης, είναι πιθανό κάτω από τα γκολπόστ να επιστρέψει ο Βάτερμαν.