Φόρμα αναζήτησης

Αλκή: Αν αξιοποιούσε την έδρα της…

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»
της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Δευτέρας 7/5)

 

Η χαλάρωση στο τέλος έφερε και την ήττα.

Ενώ η Αλκή μέχρι τα τελευταία στάδια του προχθεσινού αγώνα με τη Δόξα κρατούσε τη νίκη γοήτρου στα χέρια της, ανεπάντεχα η ομάδα δέχθηκε τρία γκολ στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού και δέχθηκε ανέλπιστη ήττα.

Ήταν η 11η φετινή ήττα της Αλκής μέσα στην έδρα της. Βέβαια, ήταν μια ήττα χωρίς σοβαρές επιπτώσεις, καθότι η ομάδα πέτυχε τον στόχο της παραμονής. Οι φίλοι της ομάδας, όμως, ήθελαν να πανηγυρίσουν νίκη στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς.

Εάν η Αλκή είχε φέτος καλύτερη συγκομιδή βαθμών μέσα στο «Αμμόχωστος», τότε σίγουρα θα κατείχε καλύτερη βαθμολογική θέση. Tη νέα σεζόν επιβάλλεται να αξιοποιήσει καλύτερα αυτό τον παράγοντα για να μην αναγκάζεται να παίζει σε κάθε παιχνίδι με πίεση.

Πλέον, η προσοχή στην Αλκή στρέφεται στον προγραμματισμό για τη νέα περίοδο.

Εκκρεμεί το θέμα παραμονής ή όχι του Σάββα Δαμιανού, με τις επόμενες μέρες να θεωρούνται καθοριστικές.

Από κει και πέρα, οι ιθύνοντες του σωματείου θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν στο ρόστερ και για την επόμενη χρονιά τον βασικό φετινό κορμό, παρόλο που κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο, καθότι ήδη κάποιοι ποδοσφαιριστές (Πάρντο, Τιγκρουτζιά) ψάχνουν για κάτι καλύτερο στην καριέρα τους. Να σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες μέρες είπαν «αντίο» οι Μάατσι και Ιτούα.