Φόρμα αναζήτησης

Αφιέρωμα: Δεν αλλάζουν τους προπονητές σαν τα πουκάμισα!

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Κυριακής 28/1)

Ο Ιανουάριος βαίνει προς το τέλος του και, όσο απίστευτο και αν φαίνεται ή ακούγεται, μόλις έξι ομάδες έχουν αλλάξει προπονητή. Τρεις εξ αυτών το έκαναν μάλιστα δύο φορές μπας και βρουν τα πόδια τους.

Αναφερόμαστε στον Ερμή, τον Άρη και τον Εθνικό. Η ομάδα της Άχνας όμως δεν… βρήκε «σωτήρα» και έτσι υποβιβάστηκε (απομένει η μαθηματική επικύρωση) στη Β΄ Κατηγορία.

Πάντως, κακά τα ψέματα, υπάρχει περισσότερη πίστωση στους προπονητές φέτος από τις διοικήσεις καθώς άλλες χρονιές, τέτοια περίοδο, ήδη είχαν δει την πόρτα εξόδου πολύ περισσότεροι προπονητές.

Οι πέντε πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα βρίσκονται εντός στόχων και έτσι θα ήταν οξύμωρο αν οι διοικήσεις προέβαιναν σε αντικατάσταση προπονητή.

Έτσι οι Σωφρόνης Αυγουστή (Απόλλων), Γιώργος Δώνης (ΑΠΟΕΛ), Ιμανόλ Ιδιάκεθ (ΑΕΚ), Ρόνι Λέβι (Ανόρθωση) και Μπρούνο Μπαλταζάρ (ΑΕΛ) παραμένουν στον πάγκο τους.

Οι άλλες τρεις ομάδες που συνεχίζουν με τον ίδιο προπονητή είναι η Δόξα (Λούκας Χατζηλούκας), Ολυμπιακός (Χρύσης Μιχαήλ) και Αλκή (Σάββας Δαμιανού).

Η σεζόν να σημειωθεί πως ξεκίνησε με εννιά Κύπριους. Αυτή τη στιγμή έχουμε εφτά. Νέα πρόσωπα είναι ο Κώστας Καϊάφας (Ερμής) και ο Χρίστος Πογιατζής ο οποίος έχει ρόλο… υπηρεσιακού στον Εθνικό. Επίσης ο Νίκος Παναγιώτου ξεκίνησε με τον Ερμή, αλλά τώρα είναι προπονητής του Άρη.

Μαρτίδης την αρχή

Χρειάστηκε να περάσει… αρκετός καιρός για να δούμε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία κάποιας ομάδας. Την αρχή έκανε ο Νικόλας Μαρτίδης, ο οποίος στις αρχές Οκτωβρίου είπε «αντίο» στον Άρη, ενώ τον ακολούθησε ο Λιάσος Λουκά (Νέα Σαλαμίνα).

Η Νέα Σαλαμίνα παλεύει για τον υποβιβασμό, αλλά είναι η ομάδα που έχει… φάει τους περισσότερους προπονητές. Μετά τις αναμετρήσεις με τους ερυθρόλευκους, τρεις προπονητές μπήκαν στο ταμείο… ανεργίας.

Αυτοί ήταν οι Έλσνερ, Παναγιώτου και Τζιχράντζε. Η Δόξα «πλήγωσε» τους Μαρτίδη και Εγκωμίτη, ενώ η ΑΕΚ τον Πάμπο Χριστοδούλου. Η ήττα από τον Απόλλωνα έφερε το «αντίο» του Χριστόπουλου, ενώ με… ισοπαλία άφησε τα ηνία της Νέας Σαλαμίνας ο Λιάσος Λουκά.

Προπονητικός χάρτης

Όπως προαναφέραμε, τη μερίδα του λέοντος στον προπονητικό χάρτη έχουν οι Κύπριοι, εφτά τον αριθμό. Ακολουθούν οι Ελλαδίτες με δύο εκπροσώπους (Πουρσαϊτίδης, Δώνης), ενώ από έναν εκπρόσωπο έχουν οι Πορτογαλία (Μπαλταζάρ), Ισραήλ (Λέβι), Ισπανία (Ιδιάκεθ) και Βουλγαρία (Πέτεφ).

Η Πάφος λίγο πριν γραφτεί το κομμάτι ήταν πολύ κοντά στον Σκωτσέζο Τζον Πρέσλι, αλλά δεν είχε βγει η ανακοίνωση συμφωνίας.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ

3/10/2017 Νικόλας Μαρτίδης (Άρης)
17/10/2017 Λιάσος Λουκά (Νέα Σαλαμίνα)
7/11/2017 Νίκος Παναγιώτου (Ερμής)
12/11/2017 Γιώτης Εγκωμίτης (Εθνικός)
5/12/2017 Πάμπος Χριστοδούλου (Ομόνοια)
22/12/2017 Γκόραν Μιλόγεβιτς (Ερμής)
19/1/2018 Γκεόργκι Τζιχράντζε (Εθνικός)
21/1/2018 Λούκα Έλσνερ (Πάφος)
22/1/2018 Γιάννης Χριστόπουλος (Άρης)

ΑΡΧΙΣΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

ΑΕΚ Ι. Ιδιάκεθ – Ι. Ιδιάκεθ
ΑΕΛ Mπρ. Μπαλταζάρ – Μπρ. Μπαλταζάρ
ΑΠΟΕΛ Γ. Δώνης – Γ. Δώνης
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Σ. Αυγουστή – Σ. Αυγουστή
ΟΜΟΝΟΙΑ Π. Χριστοδούλου – Ιβάιλο Πέτεφ
ΕΡΜΗΣ Ν. Παναγιώτου Γκ. Μιλόγεβιτς Κώστας Καϊάφας
ΠΑΦΟΣ FC Λ. Έλσνερ –
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Λ. Λουκά – Σ. Πουρσαϊτίδης
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ Γ. Εγκωμίτης Γκ. Τζιχράντζε Χρ. Πογιατζής
ΑΝΟΡΘΩΣΗ Ρ. Ρόνι – Ρ. Λέβι
ΑΡΗΣ Ν. Μαρτίδης Γ. Χριστόπουλος Ν. Παναγιώτου
ΔΟΞΑ Λ. Χατζηλούκας – Λ. Χατζηλούκας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χρ. Μιχαήλ – Χρ. Μιχαήλ
ΑΛΚΗ Σ. Δαμιανού – Σ. Δαμιανού