Φόρμα αναζήτησης

AEΛ: Αδυναμία στις… κρίσιμες στροφές (εξελίξεις με Γερολέμου)

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Τρίτης 22/1)

Όταν πρέπει η ΑΕΛ να κάνει το αποφασιστικό βήμα διεκδίκησης του πρωταθλήματος φεύγει από το γήπεδο χωρίς κέρδος. Τέσσερις φορές είχε την ευκαιρία μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα και στις τέσσερις έχασε, μάλιστα οι τρεις από αυτές ήταν στο Τσίρειο.

Στον πρώτο γύρο ήταν οι ήττες από Απόλλωνα και Νέα Σαλαμίνα, ενώ στο δεύτερο έχασε στο Τσίρειο από Ανόρθωση και προχθές από τον ΑΠΟΕΛ. Η ΑΕΛ δεν δείχνει να είναι έτοιμη για το αποφασιστικό και μεγάλο βήμα διεκδίκησης του φετινού πρωταθλήματος.

Έχοντας την ευκαιρία το απόγευμα της περασμένης Κυριακής με νίκη μέσα στο Τσίρειο επί του ΑΠΟΕΛ να βρεθεί στην κορυφή με δύο βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη θέση, έχασε τελικά με 0-1 και βλέπει το πρώτο σκαλοπάτι του βαθμολογικού πίνακα από την τρίτη θέση (συγκάτοικος με το δεύτερο στη βαθμολογία, Απόλλωνα).

Παρότι η ομάδα πραγματοποίησε σημαντικά βήματα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, φαίνεται ξεκάθαρα ότι υστερεί στα θέματα ποιότητα και εμπειρίας. Είναι βασικά στοιχεία που απουσιάζουν από την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ για να μπορέσει να κάνει το σπουδαίο βήμα για την κορυφή.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη μέχρι στιγμής πορεία της ΑΕΛ. Μια πορεία που την έχει οδηγήσει εκεί που βρίσκεται σήμερα με μεγάλη διαφορά από τις ομάδες οι οποίες είναι πιο κάτω από αυτήν.

Φυσικά, ουδείς στην ΑΕΛ από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι και σήμερα είπε ότι η ομάδα έχει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το θετικό

Σίγουρα ο Ντούσαν Κέρκεζ είναι απογοητευμένος και προβληματισμένος από την ήττα, αλλά από την άλλη θα τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση βλέποντας ένα από τα αποκτήματα της ομάδας, τον Μπόρις Γκοντάλ, να ανταποκρίνεται εξαιρετικά στον ρόλο του.

Με την παρουσία του ο Σλοβάκος κεντρικός αμυντικός έδειξε ότι θα βοηθήσει τους γαλαζοκίτρινους. Ο Γκοντάλ έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει ηγετική μορφή για την αμυντική γραμμή της ομάδας.

Εξελίξεις με Γερολέμου

Αρχές του μήνα η Γιελγκάβα Λετονίας θέλησε να αποκτήσει από την ΑΕΛ τρεις παίκτες υπό τη μορφή δανεισμού, τους Παντελή, Ράσο και Γερολέμου.

Ο τελευταίος για διάφορους λόγους αρνήθηκε και δεν θέλησε να ταξιδέψει στη Λετονία για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Χθεσινές πληροφορίες φέρουν τον προπονητή της ομάδας Μάριαν Πάχαρς να συνεχίζει τη συζήτηση με την ΑΕΛ για το ενδεχόμενο μεταγραφής του Γερολέμου υπό τη μορφή δανεισμού. Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει προσεχώς.