Φόρμα αναζήτησης

Θα είναι… έκπληξη αν «χωρίσουν» AEK και Ιδιάκεθ

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Τετάρτης 24/4)

Στο χέρι της ΑΕΚ φαίνεται να είναι η παραμονή του Ιμανόλ Ιδιάκεθ και τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.

Όταν επέστρεψε στο «ΑΕΚ Αρένα» τον περασμένο Ιανουάριο ο 47χρονος Βάσκος προπονητής, ούτε η πρώτη εξάδα δεν ήταν σίγουρη για την ΑΕΚ.

Τα επιτεύγματα του Ιδιάκεθ το τελευταίο τρίμηνο είναι γνωστά, εξ ου και η ομάδα κατάφερε με σχετική άνεση να εξασφαλίσει για 5η συνεχόμενη χρονιά ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ τη δεδομένη στιγμή έχει πιθανότητες ακόμα και για τη 2η θέση.

Μετά, λοιπόν, από την άκρως πετυχημένη παρουσία του Ιδιάκεθ στον κιτρινοπράσινο πάγκο, όλα συνηγορούν στο ότι οι δύο πλευρές θα δώσουν τα χέρια και θα συνεχίσουν μαζί και στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Θα είναι τεράστια έκπληξη, υπό τα σημερινά δεδομένα, εάν με το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου χωρίσουν (ξανά) οι δρόμοι Ιδιάκεθ – ΑΕΚ και η ομάδα της Λάρνακας αρχίσει το ψάξιμο για νέο προπονητή.

Όλοι στο κιτρινοπράσινο στρατόπεδο είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα των τελευταίων μηνών και κυρίως από την παρουσία της ομάδας στα ντέρμπι των πλέι οφ, στα οποία μάζεψε τους περισσότερους βαθμούς (16 στο σύνολο) από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στις εφτά αγωνιστικές που έχουμε διανύσει.

Ένα άλλο «ατού» που καταγράφει ο Ιδιάκεθ είναι και το γεγονός ότι έχει «κερδίσει» τα αποδυτήρια και παράλληλα την εκτίμηση των ποδοσφαιριστών του, γεγονός που θεωρείται άκρως σημαντικό στην αγωνιστική αναγέννηση της ομάδας από τον Ιανουάριο και μετέπειτα.

Τα συνεχόμενα νικηφόρα αποτελέσματα και το βαθμολογικό ανέβασμα της ομάδας έχουν σταματήσει και τα όποια μουρμουρητά στην κερκίδα, μουρμουρητά που ήταν έντονα κατά την τελευταία παρουσία του Ιδιάκεθ στον πάγκο της ΑΕΚ, τη σεζόν 2017-18.

Πλέον, ο 47χρονος κόουτς παρουσιάζεται πιο ώριμος και μελετημένος, γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις και έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται καλύτερα το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του.