Φόρμα αναζήτησης

ΑΕΚ: Τα πολλά ανοικτά μέτωπα και η… μάχη Τζεφρέν-Ακίνο

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Τετάρτης 22/5)

Μέρες έντονων διεργασιών και επαφών είναι αυτές που διανύουμε, στην ΑΕΚ. Τα ανοικτά μέτωπα με τα συμβόλαια που λήγουν είναι αρκετά και ο Άντερ Μουρίγιο επιδιώκει να ολοκληρώσει πρώτα αυτές τις εκκρεμότητες προτού ξεκινήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός για ενίσχυση της ομάδας.

Οι περιπτώσεις που απασχολούν σοβαρά τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ είναι αυτές του Χόρχε Λαρένα και του Νάτσο Κάσες.

Για τον πρώτο δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τελεσίδικα εάν θα συνεχίσει για ακόμα έναν χρόνο στο «Αρένα», ενώ για τον δεύτερο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι του έγινε συγκεκριμένη πρόταση ανανέωσης, αλλά με μειωμένες αποδοχές σε σχέση με το διετές συμβόλαιο που είχε προηγουμένως και το οποίο λήγει αυτό τον μήνα. Ο Κάσες επιθυμεί να παραμείνει στην Κύπρο και η περίπτωσή του αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα.

Θυμίζουμε ότι ήδη έχουν ανανεώσει με την ομάδα για ακόμα έναν χρόνο οι Χουάν Τρουγιόλς και Ακοράν Ρέγιες, με βάση τις συμμετοχές που είχαν κατά τη λήξασα αγωνιστική περίοδο. Θέμα χρόνου είναι, εκτός απροόπτου, και η ανανέωση της συνεργασίας με τον Μάριο Αντωνιάδη.

Ακίνο Vs Τζεφρέν

Όσον αφορά τους δύο ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, τους Ντάνι Ακίνο και Τζεφρέν Σοάρες, η πληροφόρηση που υπάρχει είναι ότι ένας από τους δύο μάλλον θα παραμείνει και του χρόνου στην ομάδα.

Ο Ακίνο συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες μόνο εάν διαφοροποιηθεί η ρήτρα που η ΑΕΚ πρέπει να καταβάλει προς την ομάδα του παίκτη, τη Ρεάλ Μούρθια.

Σε διαφορετική περίπτωση η ΑΕΚ θα κρατήσει τον Τζεφρέν, ο οποίος είναι γεγονός ότι κουβαλά ένα πολύ πιο πλούσιο βιογραφικό σε σχέση με τον Ακίνο (με θητεία στην Μπαρτσελόνα), αλλά η αλήθεια είναι πως δεν κατάφερε στα παιχνίδια που αγωνίστηκε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Ίσως, όμως, εάν κάνει προετοιμασία το καλοκαίρι με την ομάδα, να εμφανίσει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο την επόμενη σεζόν.

Στο μεταξύ, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ΑΕΚ προτάθηκε ο 29χρονος Αργεντινός μέσος Φερνάντο Γοδόι, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκε στον Ατρόμητο Αθηνών.