Φόρμα αναζήτησης

ΑΕΚ: Υποδέχεται τον Ερμή με μισή ομάδα

 * Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»
της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Σάββατο 12/1) 

 

Με σχεδόν μισή ομάδα η ΑΕΚ θα υποδεχτεί αύριο τον Ερμή. Είναι εκτός ο Γιάννου που βρίσκεται με την αποστολή της Εθνικής Αυστραλίας (χθες μπήκε στον αγώνα με την Παλαιστίνη στο 81’ και σκόραρε στο 90’ στη νίκη της Αυστραλίας με 3-0), οι Ακοράν και Γκαρσία είναι τιμωρημένοι, οι Ιγκόρ και Ασούμπρε τραυματίες, ενώ οι Τρισκόφσκι και Αντωνιάδης είναι εξαιρετικά δύσκολο να προλάβουν να είναι απόλυτα έτοιμοι.

Ο Μοϊσόφ ενδεχομένως να είναι στην αποστολή μετά από πάρα πολύ καιρό. Οι απουσίες κυρίως των Γιάννου, Τρισκόφσκι και Ακοράν απογυμνώνουν τη γραμμή κρούσης και σε συνδυασμό με τη φυγή του Τομάς περιορίζουν αφάνταστα τις επιλογές του Ιραόλα. Το μόνο θετικό είναι ότι ίσως προλάβει ο Θ. Ιωάννου, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση ο Τρουγιόλς θα αγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας λόγω της απουσίας του Ιγκόρ.

Δεν αποκλείεται, πάντως, λόγω των πολλών απουσιών ο Ιραόλα να διατηρήσει το σύστημα 3-5-2 (όπως με Απόλλωνα), παρατάσσοντας επιθετικό δίδυμο τους Τολμές και Ρουσιά. Το σίγουρο είναι ότι ο «πονοκέφαλος» του Ιραόλα για τον καταρτισμό της ενδεκάδας ενόψει του αγώνα της 16ης αγωνιστικής είναι πολύ μεγάλος… Το μεγαλύτερο ερωτηματικό έχει να κάνει με τον παίκτη που θα καλύψει τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης. Δεν αποκλείεται αυτός να είναι ο Χέφελ, ωστόσο σε μια τέτοια περίπτωση θα αποτελεί ερωτηματικό ο παίκτης που θα αναλάβει ρόλο οργανωτή στη μεσαία γραμμή… Όσον αφορά το νέο απόκτημα, τον Λουίς Σάστρε, με μια-δυο προπονήσεις, φαντάζει απομακρυσμένο το ενδεχόμενο να τον δούμε στο αρχικό σχήμα. Θα πρέπει, βέβαια, να εγγραφεί πρώτα στα μητρώα της ΚΟΠ.