Φόρμα αναζήτησης

Προς αναστολή η κάρτα φιλάθλου – Επιβεβαίωση «Π»

Προς αναστολή για έναν χρόνο φαίνεται να οδεύει το μέτρο της κάρτας φιλάθλου, όπως είχε σημειώσει από χθες ο «ΠΟΛΙΤΗΣ».

Όπως όλα δείχνουν θα κατατεθεί σχετική πρόταση νόμου από τον Κωστή Ευσταθίου εκ μέρους της ΕΔΕΚ, επιστολή του οποίου διαβάστηκε σήμερα στην Επιτροπή Νομικών και φαίνεται να αντιμετωπίστηκε θετικά από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνώντος κόμματος (ΔΗΣΥ) αλλά και του ΔΗΚΟ.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο της κάρτας φιλάθλου πέρασε από τη Βουλή μέσω της πλειοψηφίας που σχημάτισαν τα δύο κόμματα σε συνεργασία με μικρότερα.

Όπως φαίνεται, θα είναι εφικτό το θέμα να προχωρήσει πριν να κλείσει η Βουλή για τις θερινές διακοπές, καθώς μένουν δύο ολομέλειες και σε μία από αυτές θα κατατεθεί η πρόταση νόμου, που αναμένεται να υπερψηφιστεί από τα κόμματα.

Να σημειωθεί ότι στη Νομική Υπηρεσία υπάρχει το τροποποιητικό νομοσχέδιο που ετοιμάστηκε επί Ιωνά Νικολάου, για το οποίο εκκρεμεί ο νομοτεχνικός έλεγχος από τον Γενικό Εισαγγελέα και τη Νομική Υπηρεσία.

Μιλώντας στον «Π» ο Γιώργος Λουκαΐδης επιβεβαίωσε τις πιο πάνω πληροφορίες. Ερωτηθείς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ γιατί αυτό φαίνεται να γίνεται τώρα εφικτό παρέπεμψε στην αλλαγή στάσης του ΔΗΚΟ και του ΔΗΣΥ.